manifest de maig, l'espai de debat de l'anticapitalisme i de l'ecosocialisme.

Per contactar, contribuïr o adherir-se a aquest espai d'opinió ens podeu enviar un mail a verdiroig@hotmail.com

diumenge, 26 d’octubre del 2008

MANIFEST DE MAIG REBUTJA LA CANDIDATURA DE JOAN SAURA


Comunicació del Corrent d’Opinió MANIFEST DE MAIG
davant la candidatura de Joan Saura com a presidenciable d’ICV.


El corrent d'opinió MANIFEST DE MAIG, davant la presentació de la candidatura del company Joan Saura a presidir ICV, informen que el nostre vot serà en blanc, i així ho fem saber als adherits i adherides, amics i amigues d'ICV, als quals recomanem un vot en la mateixa línia.

Aquesta recomanació de vot està fonamentada en la valoració crítica que els components del corrent fem del període més recent de la política d'ICV que ha suposat - a parer nostre - una involució del projecte del partit en relació als seus objectius de ser referent de l'esquerra transformadora, d'esdevenir força de govern i de lluita i de dotar-nos d'un funcionament i d'una dinàmica de treball més lligada als elements que caracteritzen el nostre projecte diferenciat de les altres forces polítiques.

ICV ha reproduït en excés unes formes d'actuació que no corresponen a una trajectòria acumulada de compromís social, referència política i innovació organitzativa. El segon govern d'esquerres ha marcat una línia de desafecció entre la militància i un considerable augment de l'aïllament del partit en relació al seu entorn i, especialment, entre els sectors socials organitzats que ens han tingut com a punt de referència.

Els episodis relacionats amb la gestió de la sequera, els punts d'indefinició en temes territorials i d'infrastructures, algunes intervencions del departament d'interior en relació a moviments socials i polítics no violents i altres casos, han contribuït a un increment del rebuig envers ICV per part de sectors fins ara propers, exigents i combatius.

Aquesta trajectòria erràtica té molt a veure amb la manera de gestionar el partit, amb la deriva institucionalista, l'acumulació de càrrecs descapitalitzant el partit, i la manca de projecció externa d'un perfil diferenciat a partir dels nostres trets que són els d'una esquerra roja, verda, violeta, nacional i alternativa.

Des de la nostra condició de corrent d'opinió que vol un debat d'idees a fons, ens volem significar com a part activa d'un partit que necessita un rellançament, uns canvis de maneres de fer, de comunicar i de treballar.

En consonància amb aquests arguments, demanem el vot el blanc a la candidatura de Joan Saura i ens comprometem a treballar per un rellançament del partit que el situï en millors condicions per afrontar els reptes de canvi social, de lluita contra el capitalisme i de governança d'esquerres.

El corrent d’opinió Manifest de Maig valora en el mateix sentit les altres formes de rebuig a la candidatura de Joan Saura com és el vot negatiu.

MANIFEST DE MAIG
Cardedeu, Tardor de 2008

3 comentaris:

Anònim ha dit...

es coses clares i la xocolata espesa, ben dit i ben escrit, felicitacions als xicots i xicotes que esteu fent tot això , us segueix des de fa temps i sou el testimoni de molts i moltes que n'estem una mica tips.
visca ICV ! visca ICV ANTICAPITALISTA!
m'agrada això...anticapitalista i a fer-ho pràctic.

Anònim ha dit...

aquest manifest em fa molt i molt bona espina. m'agrada que en Merino, el Lleonart, el Pagès i altres que són companys molt pencaires i que han fet molt per aquest partit, estiguin ara dient fins a on hem pogut d'arribar. En els temps que corren és d'agrair que hi hagin militants que no es callin i que puguin posar els seus ideals per davant de les servituts del tripartit socialista.
ho deia i ho cantava el PACO IBÁÑEZ
NO PUEDO MÁS Y AQUÍ ME QUEDO

VISCA ICV LLIURE DEL PSC!

Anònim ha dit...

un plantejament així és considerat dolent des de la direcció i podria ser mal vist. Resulta el contrari i demostra ganes de ser implicatius en el partit que ara s'arrossega, jo ni pensava anar a votar al Saura i ara em motivo més i estic entre el vot blanc i el vot NO. m'heu ajudat amb el vostre cable, companys del manifest.