manifest de maig, l'espai de debat de l'anticapitalisme i de l'ecosocialisme.

Per contactar, contribuïr o adherir-se a aquest espai d'opinió ens podeu enviar un mail a verdiroig@hotmail.com

dilluns, 6 d’octubre del 2008

cardedeu, divendres 10 d'octubre. nova sessió de treball.

Nova trobada del corrent intern d'ICV MANIFEST DE MAIG, d'acord amb la darrera reunió a Premià de Mar, convoquem un nou encontre per avançar les tasques del grup.
Així doncs, esperem a la gent de Manifest de maig
EL PROPER DIVENDRES 10 D'OCTUBRE
AL PLA DE LA CALMA DE CARDEDEU
(Plaça Sant Corneli, 8)
a les 19h.
temes: Assemblea Nacional -esmenes, aportacions, etc...-, procés primàries a la presidència d'ICV, organització i extensió del corrent.
TOTS ELS ADHERITS I ADHERIDES QUE US INTERESSI,
ESTEU CONVIDATS.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

477 alliberats donant l'aval al boss, i vosaltres que...

Anònim ha dit...

vot en blanc a aquesta fanfàrria.
baltasar segueix, repressió policial als col·lectius en lluita i als okupes, baixada de calces a la MAT, IV CINturó...
masses temes no?
vot en blanc i que n'aprenguin, alguns s'han pensat que aquest partit és una marca comercial de coloraines o què?
on està l'hereu del PSUC?
bon vot en blanc!
ens han fotut el partit en un carreró sense sortida que només pensa en governar o què?
el més decebedor ha estat el plantón que han donat Herrera i companyia que molts esperavem que ells agafessin el toro per les banyes i encapçalessin el canvi i ara ens quedem de quadros i pilota picada veient que només tenim un candidat.
Votaré en blanc. No segueixo consigna ni soc del vostre corrent i que quedi clar.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

el vot en blanc a Saura que demana manifest de maig és un acte de coherència amb un anàlisi critic de les decisions i maneres de fer de la direcció que encapçala Joan Saura en el darrer període. Ens hauria agradat recolzar un candidat, francament resulta decebedor que altres dirigents que s'han destacat per emetre un bon discurs ecosocialista, ara tanquin files en un projecte que ha fet fallida. És una llàstima.

Roger Solé Galofré ha dit...

Temps al temps, quan s´està en caiguda lliure solucions dràstiques, temps al temps

Anònim ha dit...

vull saber en que es basa Tati-Pagès en dir que el projecte d'ICV HA FET FALLIDA.

Àngel Mondéjar ha dit...

Un projecte que te un president que nomes pot rebre el adherit el dijous a la tarda,una pagina web que es incapaç de posar un baner fent referència al blog del manifest de maig o altres corre’ns critiques legals,
un secretari d’organització amb una acumulació de càrrecs que no pot fer be cap de les seves feines , que pensaran a Badalona...

un regidor que te un blog i que no l'actualitza des l'octubre 2007 ..

i sobre tot, La manca de perfil propi en el govern està afectant seriosament en el centre del nostre projecte de partit i de coalició. Ens preocupa la gestió del tema de la sequera, que sembla erràtica i poc afortunada pel que fa a comunicació i participació, i també els handicaps en problemàtiques com la MAT, IV Cinturó (o Ronda del Vallès)... on hi pot haver desenllaços contraris al nostre programa i principis bàsics. Front a situacions que ens poden allunyar del que nosaltres entenem com una "altra manera de fer política" reivindiquem la transparència i l’aplicació de mètodes participatius rigorosos, més encara, tenint en compte que gestionem l’àrea de participació del govern. Cal que el paper i el discurs dels nostres càrrecs públics sigui singularitzat,"que es noti d’on ve", clarament
vinculat al sentir col•lectiu de la coalició que representen, coses que darrerament hem trobat a faltar i que cal reprendre.

Fins aviat,i molt anticapitalisme !!!!!

a jo votare amb blanc

Àngel Mondéjar ha dit...

EL PROPER DIVENDRES 10 D'OCTUBRE
AL PLA DE LA CALMA DE CARDEDEU
(Plaça Sant Corneli, 8) a les 19h.

Anònim ha dit...

Jo també votaré en blanc, encara que només sigui per demostrar que no m'agrada en Saura, ni la situació actual del partit. Esperò però que no guanyi el blanc. Espero que sigui un toc d'atenció. Malgrat tot, crec que el Si arrasara, molt pantxa contenta i allibertat té ICV, més que en tota la seva història.

Salut
J.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Per al·lusions, entenc que la pregunta del que signa "avalador" va dirigida a la meva persona.

Em preguntes el perquè de que consideri que el projecte d'ICV "ha fet fallida". Amem a pams i molt resumidament.

Conec aquest partit des del començament, fins i tot quan des del PSUC lluitavem per sobreviure en una travessa del desert descomunal.

ICV, o en el seu moment IC o IC-V, ha tingut dues fases engrescadores i importants. La primera arrenca a l'assemblea de Castelldefels en un context d'acumulació de forces extraordinari que abarcava des d'esquerra nacionalista fins a sectors de l'esquerra extraparlamentària més variada, passant per les herències del PSUC i un llarg etzètera d'independents de gran prestigi social, cultural o sindical. No cal entrar ara en les ruptures posteriors que coneixem en escreix.

El segon període en positiu té un cicle electoral important que inclou la reunificació de l'espai compartit amb EUIA i els bons resultats de les eleccions. Aquest cicle -parlo sempre en termes estrictament electorals- culmina amb els 12 diputats/es i el segon tripartit. He dit que parlava en termes electorals. Paradoxa! l'increment de poder institucional i el pèssim acord del segon tripartit dilapiden moltes coses -i ara ja no parlo en termes electorals- relacionades amb la desmobilització de la militància, els marros d'interior (ho sento, per a molta gent d'ICV el departament d'interior no és prioritari quan som el que som i ens cal perfil a fons), els gripaus que anem assumint en temes de territori, la trencadissa de relacions amb molts sectors socials i d'opinió que sempre ens havien recolzat, l'aïllament generalitzat d'un partit que deixa de ser referent social i al mateix temps juga un rol subaltern al govern de la Generalitat, l'espectacle de la gestió de la sequera, el manteniment de Cesc Baltasar -fins i tot després de desafiar als companys/es del propi partit a les terres de l'Ebre...etc.

Això, acompanyat de la desafecció de militants, la reducció del nostre entorn, la indefinició sobre la coalició amb EUIA, etc. són exemples d'una fallida.

El projecte es pot rellançar en un marc autocrìtic generalitzar, abandonant aquesta dinàmica organicista i funcionarial, implicant-nos socialment amb els corrents que plantegen canvis socials davant del capitalisme. També, si cal, abandonant l'objectiu únic de fer política en funció d'un "estar o no estar" als governs.

reconec que això no forma part del pensament majoritari del partit, possiblement soni a altres sensibilitats, llunyanes o distants, però -personalment i sense implicar a la resta del corrent Manifest de Maig-, em sento amb el dret de pensar en que una altra esquerra és possible, una esquerra anticapitalista, més de lluita que de govern, més militant que gestora.

Suposo que aquesta sensibilitat també hi cap -encara- dins d'ICV.

No és el parer de tot el corrent Manifest de Maig. El corrent, com ICV, també és plural i des de la pluralitat formularà esmenes i posicionaments critics amb el passat recent i propositives per el present més proper, l'endemà de l'assemblea i enmig de la temporada de renovada crisi capitalista.

No sé si m'he explicat. És cosa meva i personal.

Anònim ha dit...

radicaloides i trotkistes del manifest de maig: sort que us reuniu al pla de la calma i a veure si us calmeu i deixeu de fer el joc a la dreta amb aquest gir ultraesquerrà que voleu posar al partit. o sou maoistes?

Verd i roig ha dit...

pebs, no cal posar-se així i , sisplau, deixa al company TROTSKY en pau que aquí no hi té res a veure.

Anònim ha dit...

És ben curiós. Estic convençut que tots aquests nous quadres d'ICV, o perdó aquestes nous quadres funcionaritzats amb càrrecs als Govern, ràpidament titllent de radicals als signants d'aquet manifest. Convençut estic, i ho he comprovat que quan parlen de Trosky, de socialisme, d'ideologia, d'ecosocialisme, la seva ignorància és tant alta com els càrrecs que ocupen.
L'acusació de radicals és simple, gratuïta, i a més, inconsistent.
Ara resulta que la paraula radicalitat és pejorativa? En un partit d'esquerra dit transformadora, no és positiu ni negatiu és un VALOR.

Salut i crec, que els que signeu és important per com a mínim, demostrat que tots i TOTES a ICV no som flower powers contents.

Més trepitjar carrer és el que fa falta.

Perdoneu pel tó!


A.T.

Verd i roig ha dit...

manifest de maig fa propostes d'esmenes, reflexiona i treballa per un partit més implicat en el carrer i en el govern de manera autònoma.

manifest de maig demanarà el vot en blanc per fer palesa una discrepància i per comprometre la crítica dins d'un projecte més plural.

manifest de maig no té res a veure amb propostes fora de to i debats paral·lels als que s'han esmentat.

Anònim ha dit...

em sembla una línia molt aclaridora i positiva la que apareix en el misatge anterior. manifest de maig s'ho val i ha de fer força!

Anònim ha dit...

el manifest de maig que acabo de llegir planteja coses molt serenes i ben argumentades i espero que tinguin bona acollida entre la militància, per la qual cosa haureu de fer una tasca explicativa ben feta, ben explicada i sempre en positiu. M'agradaria que una corrent critica com la que teniu servis d'exemple de moderació en les maneres i de profunditats en els continguts i que tots els militants d'ICV fossim conscients que més que culpables tenim culpabilitats compartides entre tots de dalt a baix.

Anònim ha dit...

això és una prova

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.