manifest de maig, l'espai de debat de l'anticapitalisme i de l'ecosocialisme.

Per contactar, contribuïr o adherir-se a aquest espai d'opinió ens podeu enviar un mail a verdiroig@hotmail.com

dijous, 9 de juliol del 2009

QUINA ESQUERRA?



"...se trata de construir una izquierda leal con las luchas, que como señala Daniel Bensaïd, sea “tan fiel a los intereses de los dominados y los desposeídos como lo es la derecha con los poseedores y los dominadores, y que no se disculpe por ser anticapitalista y por querer cambiar el mundo”. No nos parece un mal horizonte."


UNA BONA PENSADA PER ACLARIR
LES IDEES
AQUEST ESTIU.
FINS QUAN SEGUIREM
A REMOLC DE LES POLÍTIQUES
DEL SOCIAL-LIBERALISME?



21 comentaris:

Verd i roig ha dit...

salvador lópez arnal:

web REBELIÓN

Lo han señalado recientemente Albert Recio y Rosa Cañadell que nunca hablan a modo de tertulianos pluriempleados: “El sistema educativo catalán es profundamente clasista”. La Nueva Ley de Educación catalana, aprobada el 1 de julio, ratifica el dictamen. La fecha debería pasar a la historia universal del entreguismo, el disparate político-cultural y la claudicación de fuerzas políticas autodenominadas de izquierda.

¿Con qué votos se ha aprobado la ley? Con los de CiU, PSC y ERC. La oposición del PP y Ciutadans tiene razones de apariencia lingüística y motivaciones netamente electoralistas: añadir leña al fuego controlado de su electorado españolista o tratado como tal.



ICV-EUIA ha votado en contra (quiero suponer que no se ha abstenido a pesar de sus dudas anteriores, no tengo ahora mismo información precisa sobre este punto). Magnífico, excelente: se han superado finalmente vacilaciones iniciales y, me imagino, fuertes presiones PSC-ERC. La cuestión es ahora: ¿qué sentido tiene formar parte de un gobierno que toma esas decisiones y pacta, para reforzar el desaguisado clasista, con la principal fuerza de oposición, nada más y nada menos, que Convergència i Unió Democristiana? ¿Se pude seguir gobernando con quienes quieren llevar, con los que ya están llevando a la enseñanza pública a una posición marginal y subsidiaria? ¿Se puede apoyar a un gobierno que está eliminando, que va a eliminar en breve, los estudios nocturnos de bachillerato en Catalunya, que reduce plantillas, que incluso no es totalmente consistente con su decidida y significativa apuesta por los ciclos formativos, y que no ha avanzado ni avanza en el incremento de la inversión pública en educación?

MARGA BOSCH I EL SEU VERB ha dit...

jo penso que podriem fer les maletes i dedicar-nos al sindicalisme combatiu, als moviments antiglobalització i a repensar una manera radicalment diferent de ser d'esquerres més lluitadora.

per cert, a mi el FINANÇAMENT em preocupa poquet per si ha de servir per aplicar les liberalitzacions del tripartit o en el futur les mateixes que farà la dreta.

Anònim ha dit...

fora infiltrats trosquistes

MARGA BOSCH I EL SEU VERB ha dit...

LLIBERTAT NÚRIA PORTULAS!

ICV PROU!

Joan ha dit...

porto més de sis mesos aguantant reunions amb cadires buides i els que falten tenen ocupacions professionals de la politica.

un rotllo de partit.

Des del peu del Monseny ha dit...

Iniciativa només té de verd que és un vegetal que vegeta per la pendent del capitalisme.

Una colla de professionals i una base despistada dividida en els que aguanten per rutina i els que pensen que algun dia canviaran les coses.

Jo encara soc dels darrers. No sé si l'estiu m'acabarà d'aclarir les coses.

faig llista:
bracons,
copagament sanitat
bolonia
LEC
transgènics
quart cinturó (encara que li canvien el nom)
MAT (encara que vagi soterrada)
sequera show
ERE's a la baixa
parcs temàtics
BCN S.A.
Núria Portulas
represió okupes
memòria historica sense anarquistes ni radicals
convenis amb govern israel
ambaixades carod

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

a mi em passava el mateix. Desconnectar pot semblar dificil, però una vegada ho fas s'obren camins de militància i d'activisme sense colorants ni additius...l'agenda la marquen els moviments i els moviments responen al llistat que tú mateix/mateixa has escrit.

salut!

darrera el Tibidabo ha dit...

si l'esquerra no lluita es tanca en un despatx i ja no genera idees, ideals, mogudes i història.
ICV és un partit tocat per l'anestèsia de la socialdemocràcia que atura tots els signes vitals de la seva raó d'existir. L'ecosocialisme ha de ser de lluita intensa i sense despatxos.

Maxi ha dit...

darrera el Tibidabo.., jo soc d'aquells que no paren de tildar de Troskista infiltrat, sol.licitant la meva marxa del partit, els anònims valents. Tot i això, i defensant com defenso trobar el camí de la conscienciació de la societat per poder trencar amb els patrons inculcats per l'hegemonia actual, mitjançant l'activisme a peu de carrer, en el mon del treball, en els moviments ecologistes, en els col.lectius socials anticapitalistes, també crec que no podem defugir del treball parlamentari.

Fer política, vol dir intentar transformar la realitat que vivim amb tots els recursos que disposem, i tenir presencia en les administracions i intitucions també es fa necessari. Altre cosa, es que tinguem aquest fet com a eina, com a instrument de transformació, i per tant de altaveu per confrontar models. El nostre a de ser la lluita contra les desigualtats i l'explotació que l'actual sistema imposa -en l'àmbit social, ecològic, et...-.

No estar d'acord amb la deriva institucionalista actual del partit, no vol dir anar contra tot que tingui a veure amb el treball -dens i feixuc- en el si de les institucions.

Salut i benvingut darrera el Tibidabo.

MARGA BOSCH I EL SEU VERB ha dit...

maxi, veig que la teva aposta és prou clara. Apostes per ICV. Per molt que ICV no aposti gens ni mica per les teves tesis. Millor defensar posicions en companyia de gent amb la qual es pot compartir molt que anar contra els molins de vent dins de la suposada utilitat d'ICV.
No t'entenc massa. No hi ha cap indici de que ICV pugui ser un partit revolucionari, anticapitalista i disposat a recorrer els moviments socials critics i a recolzar opcions sindicals combatives.
No entenc aquesta fixació en creure que és possible.

de la CGT ex-votant d'IC ha dit...

saura i herrera, tanto monta, monta tanto.

canviar de persones i continuar amb el partit de disseny.

després del govern vindrà l'oposició per estar un nou dia en un nou govern i així fins a la resta dels dies.

estirem el fil roig!!!! potser trobarem les il·lusions perdudes!

VISCA INICIATIVA ha dit...

és inacceptable que els llibertaris, els trosquistes i tota la patul[eia de personal que esta sempre contra el govern es dediqui a insinuar coses tant barbares.
icv esta de puta mare.
saura ha donat la talla.
herrera pot portar mes amunt el partit.
mireu el financament, les mesures de l.aigua

felicitats companys de la direccio i solidaritat contra els atacs salvatges que us fan els hereus dels que es van carregar la republica

f

Marta ha dit...

QUANTA INCULTURA POLÍTICA SURT DEL MISSATGE ANTERIOR CARREGAT DE FANATISME D'APARELL I POCA COSA MÉS.
ON ESTAN ELS IDEALS?
NO ÉS CAP DISBARAT AIXÒ DE PODER REFLEXIONAR I POSAR EN SUSPENS EL CURS DE LA POLITICA QUE SEGUEIX I.C.V. AVUI EN DIA.
EN EL LLOC DE SEGUIR EL DEBAT ES LLENÇA ACID SULFURIC I MUNICIÓ CONTRA LES IDEES D'ESQUERRES PER LLUNYANES QUE PUGUIN ESTAR DE L'ACTUAL I.C.V.

MIREU PER ON QUE JO ESTIC FET UN MAR DE DUBTES.

ÉS BO DUBTAR.

INICIATIVA NO DUBTA? JO QUE SOC D'I.C.V. DUBTO I HO DIC.

Maxi ha dit...

Hola Ruben.

Francament, no crec haver dit mai en aquest espai que no apostes per ICV. De fet, quant em vaig afegir a Manifest de Maig, ja li vaig dir que em reservava el dret a marxar del col.lectiu si pensava que estava dissenyada per atacar amb exclusiva al partit o a determinades persones del partit.

Manifest de Maig, va néixer com a espai de debat col.lectiu sobre la deriva actual de ICV, i sobre altres formes militants de treball a les que actualment trobem normalment, basades en les directrius donades des de certs nivells, sense el debat ni el treball de carrer propi d'una organització que creu en una societat diferent, basada en un sistema de radicalitat democràtica. La nostra intenció també, era obrir un debat sincer amb la formació germana EUiA, per iniciar un procés que culmines en una propera unificació de l'espai de l'esquerra transformadora nacional, mitjançant una federació política, que no exclusivament electoral. Situació que en l'actualitat es fa dificil, i més des de que ICV va donar probes -segons EUiA i IU- de deslleialtat en les eleccions Europeas, al trencar l'acord signat on hi havia compromís per part de les dues formacions, per decidir en una comissió conjunta -5 IU, 2 EUiA, 2 ICV, crec recordar- a quin grup de forma conjunta, anirien els parlamentaris obtinguts. Però això, potser és un altre tema.

Angel a fet un article en el seu bloc que ha publicat en la web de Revolta Global, sobre la decisió de Saura, que en termes generals comparteixo força. No així totes les conclusions, ni la seva decisió juntament amb no pocs "adherits" de ICV, per retomar la lluita amb una altre formació. Es una llàstima la pèrdua d'aquest capital humà, que no fa més que empobrir el nivell de debat polític i intern a ICV, deixant en mans de les postures més socialdemòcrates la direcció programàtica i política de la nostra formació.

Marta..: hi ha molt de holligan amb síndrome de aparellitis. Ni crec que totes les decisions dels companys que tenen responsabilitats polítiques o de organització a ICV, tinguin que ser analitzades amb ànim de generar crítiques destructives, ni crec en la gent que no accepta el debat com a eina d'enriquiment d'un partit. Si no trenquem en els valors i conceptes hegemònics que imperen en l'actualitat no transformarem res. En tot cas reformarem.

Salut.

des de Terrassa un diu adeu siau ha dit...

mira per on que he fet els deure d'estiu i he decidit estripar el carnet d'ICV i enviar els estrips per duplicat a la direcció comarcal del Vallès Occidental i a la de tota Catalunya ja que no em sento gens a gust dins d'aquest partit pel qual veig entrar per uns motius que ara jo trobo oblidats per els que dirigeixen el partit i em sobta l'HERRERA que semblava una cosa i és el clon jove del Saura, i quina polica recolza que ja ho diu ben clar: la mateixa.
Així que deures fes i adeu siau. Ara em plantejarè que fer doncs soc de cul inquiet i no puc estar sense fer politica. De moment triaré opcions i descarto EUIA que és el mateix del mateix però amb més del mateix i del mateix vestit de roig.
Miro les altres esquerres i segueixo al sindicat però marcant distàncies del pactisme de les CCOO que depenen del govern en matèria d'ERE.
Ja es tgrobaran el carnet trencat a la meva comarca i a la seu central. No ha estat dur de fer aquest pas, només que ja porto uns anyets aguantat sense sentit. Sembla el PSC en petit. Adeuuuuuuuuu!

MARGA BOSCH I EL SEU VERB ha dit...

jo vaig entrar i sortir del rotllo d'icv, tot el dia parlant de pressupostos i mentrestant la lluita pendent al carrer

la cosa está fatal ha dit...

pena penita pena esta ICV que se planta dentro del sistema y pierde comba

Manu /////// Nou Barris ha dit...

ICV MARIONETA DE MONTILLA, CUANDO LA IZQUIERDA SE SOMETE A LOS SOCIALISTAS SE ACABA EL PROYECTO. ADIOS MUY BUENAS.

VAYA, VAYA, ME PLANTO EN ESTE BLOG Y DESCUBRO UN SECTOR DE IZQUIERDAS EN EL PARTIDO DONDE ESTUVE DE JOVEN.

SALUDOS Y A LA LUCHA CONTRA ESA DIRECCIÓN QUE OS SUBYUGA

NO OS FALTA MORAL

i_love_cospedal ha dit...

Los obreros soís todos unos paletos. Haber estudiado y tendriaís mejor puestos de trabajo.

YO, ORGULLOSA, ¡VOTO AL PARTIDO POPULAR! ¡Arriba España! ¡Viva Franco!

¡Rojos caca! Ayúdadnos a eliminarlos

Anònim ha dit...

No tot el que fa ICV és criticable. I les càmeres a les comissaries? I la intervenció als tallers clamdestins de Mataró, on la policia va perseguir els explotadors i va deixar en llibertat els immigrants sense papers? I la dessaladora del llobregat? BCN pot començar a tornar aigua al Ter després de 40 anys, això és l'antitransvassament.

vallès ha dit...

Fantasies de disseny!