manifest de maig, l'espai de debat de l'anticapitalisme i de l'ecosocialisme.

Per contactar, contribuïr o adherir-se a aquest espai d'opinió ens podeu enviar un mail a verdiroig@hotmail.com

dilluns, 24 de novembre del 2008

MANIFEST DE MAIG, L'ENDEMÀ DE L'ASSEMBLEA D'ICV



Com a corrent "Manifest de maig" volem fer una valoració positiva del clima que s'ha generat a l'assemblea, pels debats i per la integració d'una part important de les nostres aportacions. S'ha reflexionat i fet autocrítica sobre la relació partit-societat i també sobre la relació govern-partit i la necessitat de millora de la política comunicativa d'ICV.

D'altra banda s'ha evidenciat un actitud autocrítica sobre la gestació del segon tripartit i el debat obert sobre l'assumpció de la cartera d'interior dins del govern de la Generalitat i s'ha avançat vers l'enfortiment de l'organització del partit amb una major dedicació del president Joan Saura a les tasques pròpies de la presidència però també d'altres càrrecs institucionals que ocuparan llocs de responsabilitat dins de l'organització amb el compromís adquirit davant l'assemblea de posar en primer pla la satisfacció de les demandes pròpies dels llocs que ocuparan dins de l'estructura d'ICV.

Haguéssim volgut, no obstant, que la manifestació de les discrepàncies dels delegats i delegades amb el camí seguit pel partit aquests darrers anys s'hagués evidenciat d'una manera més clara en la votació de l'informe de gestió pel qual "Manifest de maig" va propugnar l'abstenció, opció que va assolir aproximadament un 10% dels vots."

MdM és part activa d'ICV i ha generat participació des de la discrepància, animant debats que podrien passar superficialment i incidint en les línies d'atenció que ens caracteritzen: radicalisme democràtic, anticapitalisme, l'acció militant, el treball a la societat, la critica a les formulacions electoralistes, la concepció administrativa del partit, etc.

MdM ha exposat el seu posicionament partidari de definir estratègicament l'espai de l'esquerra transformadora, que no s'ha de limitar a una coalició electoral, però que tampoc cal entendre com un acord bilateral entre ICV i EUiA en sentit estricte. Pensem que l'espai de la coalició és necessari i que, més encara, es tracta de vertebrar l'espai sociopolític d'una esquerra profundament transformadora i arrelada socialment. En aquest sentit hem volgut deixar les portes obertes a un debat de fons sobre el sentit d'una esquerra més organitzada, unida i plural de la que representa la fòrmula actual de la coalició.

MdM aposta per un corrent de llarg recorregut que sigui útil per el debat intern i extern. Sense els condicionants d'aquest període assembleari, volem articular Manifest de Maig com a referent obert a l'intercanvi d'experiències, idees i propostes d'una esquerra anticapitalista, preocupada per la radicalitat democràtica, l'acció militant, el treball en el món social i la recerca de coincidències amb altres sectors polítics, socials o culturals amb els que compartim inquietuts similars.

Podeu mostrar la vostra adhesió, contactar o fer suggeriments a:
verdiroig@hotmail.com

18 comentaris:

Anònim ha dit...

FELICITATS PER MOSTRAR IDEES EN UN DEBAT MASSA ENCOTILLAT, HEU ESTAT ELS QUE HAN BELLUGAT LA FOTO!

Maxi ha dit...

A sigut una experiència engrescadora. Amb molta feina, debat i combat d'idees. Amb la suficient capacitat per saber quant un acord es millor que una imposició -per part de la Direcció i nostra-.

Els membres de Manifest de Maig ens reafirmem en les nostres postures..: volem un partit on les bases siguin militants i no adherits, on la política sigui sobirania de tots/es i no exclusivament de les Direccions dels partits, fent de la nostra ètica personal un dels nostres principals valors, desprofessionalitzant les estructures del partit, i sobre tot, fent de ICV un referent de l'espai sociopolític de l'esquerra transformadora, de l'esquerra combativa, de l'esquerra anticapitalista.

Som ecosocialistes, defensem l'idea i donem-li el contingut que en ocasions sembla haver perdut.

Salut companys!!

Maxi ha dit...

.

Anònim ha dit...

endavant Manifest i a sumar gent per una base militant i engrescada

Anònim ha dit...

el vostre discurs és totalment antic amb massa marxisme i carrer però us escolto amb respecte des de la meva posició més definida per una esquerra verda moderada i responsable. Dic que feu discurs antic perquè ara és temps de molta seriositat i no de pensar tot el dia en manifestacions i gestos que no ajuden a pensar en fred. el marxisme ja cau lluny i el capitalisme es pot reformar amb criteris més justos i ecologics. També sé que el que dic no ho pensa ni la direcció però ja que som plurals i tot això jo veig vàries tendències a ICV:

UNA MOLT MENOR que diria el que penso, en sentit d'un model de democrates d'esquerra verda i reflexiva

UNA MAJORITÀRIA que seria la del company Saura

UNA PER COMPROBAR que és l'interrogant del cas Herrera

UNA CRITICA DINS D'UN ORDRE, del Milà i el Pi

UNA D'EXTREMA ESQUERRA de línia anticapitalista que sou els del manifest maig

Capto aquestes famílies.

Som variats i diversos.

Anònim ha dit...

DONCS T'OBLIDES UNA ALTRA FAMÍLIA:

LA FAMÍLIA JOVENETA

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

lluís, per molt que discrepem, la precisió conceptual no és el teu fort. No entenc això del marxisme entes com "discurs antic" o la teva referència a l'esquerra verda "moderada i responsable". Potser, abans d'iniciar un debat, hauriem de fixar els termes "antic", "moderat" i "responsable" ja que poden esviaixar la cosa. Del marxisme, més que "antic", podriem parlar de clàssic -i des d'aquest punt podriem verificar el pes d'aquest en el que és contemporani-. Del terme "responsable", també en podem parlar. Responsabilitat davant de què? com? de la història? del moment present? en clau d'imatge? cuidar les formes? concreta, sisplau. En quan a la moderació, també en podem parlar. Jo estic per la moderació, si s'enten com un exercici de bones maneres...però no podem confondre la moderació amb l'inacció, compte! l'actual curs del electroshock capitalista és de tot menys "moderat".

Anònim ha dit...

si ICV ESTIgués en mans vostres potser estariem millor però no seriem govern

Verd i roig ha dit...

COMPANYS/ES,

DONA'T EL GRAN VOLUM D'INTERVENCIONS SOBRE MANIFEST DE MAIG I L'ASSEMBLEA D'ICV, REBUDES AL BLOG jtatiangel.blogspot.com HE PENSAT DE LLIURAR-LES EN AQUEST ESPAI PER QUE ES PUGUIN SUMAR ALS COMENTARIS QUE ESTAN ARRIBANT A verdiroig.blogspot.com

Anònim fons de l'assemblea a les files finals ha dit...

La pensada de plantar la bandera anticapitalista en una assemblea d'un partit ja és per aplaudir-la. Jo no tinc clar que fer però com a obrer de base si que sé que ens hem de manifestar i solidaritzar entre els que som de la mateixa classe social que és la treballadora i el que passa ara no és més que un enduriment d'un sistema que sempre ha castigat. el minim que ens toca és ser i fer anticapitalisme encara que ens quedem amb un pam de nassos per dignitat coi! felicitats per la bona idea que heu portat a ICV i per haver fet una falca que ajudi a veure que no tot són governs i escons. L'article està ben trabat.

2:45 PM
Anònim Marc ha dit...

sort de vosaltres que ara ja sabem que dins d'ICV hi ha gent que lluita per coses que també m'interessen a mi. com a independent que soc i d'esquerres us recolzo.

11:51 PM
Anònim endora ha dit...

És terrible que s'hagi de reinvidicar l'anticapitalisme amb la força minoritària com s'està fent ara. On som tots i totes? És ben cert que a la lluita diària per la reflexió i l'autocrítica hi som més que vosaltres, els creadors i promotors del Manifest; des de la defensa directa o des de la retaguàrdia més amgada teniu suport, però no el que us mereixei-ho, no el que ens mereixem; tanta força ha tingut l'individualisme de les darreres èpoques que ens ha desmembrat de la nostra gran idea: el progrès, l'humanisme, l'ecologisme, la igualtat? Som anys llum d'on ens tocava, possiblement és el que mereixem... en tot cas, la crítica lúcida d'aquests quatre gats entremaliats ha estat el que la democràcia actual i l'economia liberal ens ha permès fins ara: el conformisme de molts, l'inconformisme de pocs altres. Darrera la reraguàrdia us aplaudeixo amb ganes.

2:09 AM
Anònim de Sant Andreu ha dit...

felicitats i gràcies als del manifest!

2:09 AM
Anònim fart dels que juguen a dos bandes ha dit...

llàstima perquè sou quatre gats i poc
demòcrates, però les aportacions han sigut bones, i espero que vosaltres aprengueu a escoltar a tothom.
fins i tot als que pensem diferent en alguns moments.
continuara....

3:26 AM
Blogger "Tati-Pagès-Soulbizarre" ha dit...

caram! no has encertat... juguem a 3 bandes, t'has quedat curt. Salut i revolta!

3:47 AM
Anònim Anònim ha dit...

MANIFEST ANAVEU DE BON ROTLLO FINS QUE HO HEU CONVERTIT EN COTO TANCAT QUE ESTÀ CONTRA EL PARTIT, US CONEC I ES VEU A LA LEGUA, SEMBLEU MAOISTES O TROSKISTAS O ANARCOS

SAURA SÍ

4:10 AM
Blogger "Tati-Pagès-Soulbizarre" ha dit...

excitació postassemblearia, pel que sembla.

4:18 AM
Anònim de Sant Andreu ha dit...

no us deixeu provocar i bona feina Manifest!

4:20 AM
Anònim Des de Mataró ha dit...

Coherència, anar de front, debat i ser capaç de cedir en pro de la milloria i la no visualització d'algunes vergonyes internes.
Aquesta és la visió que jo he vist aquest cap de setmana.
Us felicito perquè, des d'una minoria absoltuta, heu aportat un debat estríctament ideològic, i que ha fet que algú s'enrecordés d'on ve i que hi fa a ICV.
S'ha vist molts diferència entre vosaltres i la postura de la direcció; però quan la direcció ha vist que plantejàveu debats en les comissions, obertes, disposats a defensar postulats i a cedir, ha fet que alguns ens sumèssim.

És cert, hi ha hagut molta autocrítica, i molta d'aquesta en resposta a Manifest de Maig també, això si, l'expressió de molts no ha sigut crítica, malgrat compar-tir-ho.

Com sempre, hi ha gent que ha volgut tenir un protagonisme determinat, intentar manipul·lar, però això no ho he vist en vosaltres. Si en d'altres malauràdament, i que tampoc eren de l'Assemblea.

Salut i endavant,

encara queda una guspira dins ICV.

4:36 AM
Anònim PAU ha dit...

el que parla de maoïstes i trotskistes inflitrats és un catxondo, no?

5:00 AM
Anònim Anònim ha dit...

Bé, si una cosa han aportat els companys i companys de Manifest de Maig a les Comissions de Treball ha estat CONTINGUT I DEBAT IDEOLÒGIC.

D'altra banda, volia fer present, que he trobat entre els companys/yes un respecte a altres que no pensaven com nosaltres, però m'ha encanta el poder-ho fer des del debat, la discussió i el convenciment que tots formem part d'aquest projecte que es diu ICV.

Si Manifest de Maig hagués volgut merder, ser una minoria que jugués als retrets i les acusacions personals, no hagués retirat les seves esmenes al reglament de l'Assemblea, en pro de la col·lectivitat, ni hagués pactat les transaccions a d'altres, o retirar el diumenge una esmena que es presentava a plenari i que probalbmente hagués dividit i força.

D'altra banda cal dir que l'organització ha mostrat maduresa, i que aquells, ( si n'hi ha) que volien que aquesta assemblea fos una altra cosa, no els he trobat.

Jo he trobat companys/yes de viatge que volien que tinguèssim una assemblea de molt de debat basat en la reflexitat i en l'autocrítica per construïr el nostre espai, en bones entences.

Crec, que la direcció nova a més, recollirà aquest esperit de l'Assemblea i ser capaç de veure tots els elements que s'han plantejat i que s'han debatut.
A més, una direcció que, crec, ha entès que pot construïr sola aquest projecte.


Retrets, algún s'ha rebut, però ja són cosa del passat.

P.D. ICV està amb els treballadors/res, perquè també som part de la classe treballadora. Nosaltres no som gent "de temporá".


Jordi Merino

5:15 AM
Anònim de la comissió 2 ha dit...

us vaig estar seguint a la comissió 2 i em vaig emportar una sorpresa de veure que es pot anar amb plantejaments aticapitalistes argumentats i precisos. Em sap greu que no estiguessim en contacte, us enviaré un e.mail al vostre blog/web per afegir-me a aquest espai que proposeu. El vostre manifest veig que va més endavant del que vareu anunciar i amb els temps que corren resulta imprescindible el xip d'una esquerra anticapitalista. OK!

5:26 AM
Anònim nostalgia de Buenos Aires ha dit...

No ha anat malament del tot aquesta assemblea.

El Joan Herrera de secretari general, comença la recta final del Saura.

S'ha vist un corrent critic que semblava petit però dinàmic.

alguna cosa es pot esperar amb prudència.

aprovat justet.

"que Dios reparta suerte" si és que existeix.

6:02 AM
Anònim cargol roig cargol rebel ha dit...

JO EM QUEDO AMB EL TEMA DE lambchop que són bonissssssims!!!!!

7:02 AM
Blogger "Tati-Pagès-Soulbizarre" ha dit...

vaig pensar de dir que la intervenció del company de Nissan davant de l'assemblea d'ICV era el millor informe de gestió possible...aquest és el nostre discurs i cal repetir-lo sempre: treball/capital, etc.. un discurs de classe quan més cal, com sempre s'hauria de fer i practicar.

7:08 AM
Anònim Marc ha dit...

es veritat, va ser la veu del carrer la que recordava el món que vivim i el desastre d'aquest schock capitalista.

7:28 AM
Anònim Anònim ha dit...

"Las dimensiones y la profundidad de la crisis del capitalismo en España, que ponen un abrupto final a décadas de prosperidad ilusoria, a los odiosos alardes propios del pésimo gusto de los nuevos ricos y, sobre todo, a las ridículas fantasías neoimperiales en América Latina (¡había que ver a Zapatero pidiendo apoyo a Lula y a la señora Kirchner para lograr una silla en la reunión del G-20! ¡Hay que ver estos días al santo y seña del neoimperialismo español –la compañía Repsol, neciamente privatizada en su día— a pique de ser manejado por los intereses geoestratégicos de Rusia!), deberían augurar unas perspectivas razonables a la izquierda anticapitalista española. Pero el futuro de una izquierda parlamentaria capaz de representar dignamente a cerca de tres millones de potenciales votantes, capaz de consolidarse como tercera fuerza política del Reino y capaz de crecer aupada por la evidente polarización de la vida social y económica de la España actual –casi un 60% de asalariados "mileuristas"; la mayor tasa de desempleo de la UE; la mayor tasa de crecimiento de millonarios en la última década— pasa, entre otras cosas, por comprender la peculiar dinámica de la polarización política en nuestro país."

Leonor Març transcribió y tradujo para SINPERMISO la charla que Antoni Domènech dio la semana pasada en un acto sobre "Las consecuencias políticas de la crisis financiera" organizado en la Facultad de Ciencias Económicas por la Asociación de Estudiantes Progresistas de la Universidad de Barcelona.

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=76440

7:32 AM
Anònim Joan ha dit...

bon blog de falç! molt bo!

8:21 AM
Anònim Anònim ha dit...

Ho confeso, abans d'estar a ICV, abans de participar amb la gent del manifest, abans de moltes altres coses, jo era trostkista, havia militat, i dirigit fins i tot, organitzacions trostkistes (fem un vol per tusset Àngel?).
També confeso que pagat per una potència estranya (la força dels moviments socials que em paguen fent-mes sentir encara viu i útil) he intentat fer proselitisme trostkista entre els companys i companyes del MdM.
També he de confesar finalment, que no me n'he sortit del tot, resulta que coincidíem sense necessitat de fundar (o refundar) la quarta (o serà la vintena ja) internacional i convertir el MdM en la seva seecció nacional.
Per tant m'he quedat amb les ganes d'exercir de trotskista convençut i m'he dedicat a exercir de militant d'ICV que creu que és possible donar un tomb a la situació, que creu que cal dir les coses pel seu nom, al capitalisme se li diu capitalisme, i a la lluita de l'esquerra transformadora se la qualifica d'anticapitalista, i toto això sense necessitat d'anar als meus passtas trostkistes.
Una abraçada a tots i totes, als que maldeu del MdM i als que ens feliciteu.

Jordi "el trostko"

8:51 AM
Blogger "Tati-Pagès-Soulbizarre" ha dit...

al marge de les etiquetes i dels anatemes que posen els pels de punta als opinadors mediàtics i als companys que no entenen allò del marxisme, els militants i les causes...dic, al marge d'això i moltes coses més, que celebro l'embat minuscul però efectiu de MdM, el grup de gent que estem compartint unes línies d'atenció mínimes i una voluntat de ser importadors (dins d'ICV) i exportadors (portes enfora) d'un debat que no és exclusivament le nostre: el debat de l'esquerra anticapitalista, de la radicalitat democràtica, de l'esquerra militant i de l'accent sociopolític que implica no derivar les coses de manera exclusiva a la concurrència electoral i a les estratègies governamentals..
Salut company JORDI "el trotsko" , per alló de militar politicament amb sentit de l'humor i orgull de venir d'on venim.

l'esquerra serà anticapitalista o no serà.

10:01 AM
Blogger Maxi ha dit...

Feina feta!?, pregunta i afirmació al mateix temps.

Des de Manifest de Maig, varem posar voluntat, esforç i treball. Tot això per mirar de fer el sacseig que el partit necessitava. Sacseig per fer que els grans espases de ICV miressin el carrer i a les bases.

Em fet suficient??. No, ara comença la feina. Feina per a tots/es que volem a una ICV com a plataforma sociopolítica anticapitalista.

Bon article company. Un plaer compartir feina i espais de lluita.

Salut i República... encara que potser ara tocaria REVOLUCIÓ!!.

4:23 PM
Blogger Maxi ha dit...

.

4:42 PM
Anònim Cal aborar el decreixiemtn ha dit...

Cosetes informals de l'Assemblea.

Més enllà del contingut a mi, personalment em va sobtar molt el paper que van fer els JEV-Joves d'Esquerra Verda.

M'espera que fecin alguna referència als estudiants que aquests dies estan tancats, fosin més crític i revolucionaris.... només ho vaig trobar en un parell.

La resta, em va cridar molt l'atenció l'alt grau de disciplina que van mostrar, poca crítica i a toc de pitu. No ho vull pas criticar, ni molt menys; però em va sobtar molt la imatge en la votació de l'informe de gestió on van anar prop d'una trentena en fila entrant només a l'hora de votar. És cert, 1 ó 2 es van abstenir, però la imatge donada, i és la meva opinió, va ser de disciplinats i contrloats. Una mica patètic tot plegat.
Aquesta mateixa imatge la vaig veure en la meva comissió, la 2, on fins i tot donava la sensació que els passaven llista.
Jo sóc jove, però no m'agrada aquesta extrema disciplina.

Salut i revolució.

12:50 AM
Anònim Cata ha dit...

Jo d'entrada no soc d'ICV però els voto i si heu fet autocritica benvinguda sigui. Escrivia per dir qeu si a més t'agrada Lambchop, ja en som dos. Ahir estaven al Palau, hi vas anar? jo no, i em sap greu.

1:27 AM
Blogger "Tati-Pagès-Soulbizarre" ha dit...

Lambchop és la gran minoria majoritària dels erms de Nashville!

2:21 AM
Anònim Barcelona i de MoonChild ha dit...

En un comentari de més amunt hi ha una observació sobre joves d'esquerra verda que em preocupa per ser part afectada.

D'entrada passo una salutació a l'Àngel pel blog que fas, ha estat una sorpresa. De fet a l'assemblea et vaig veure força actiu amb el grup del Manifest de Maig i vaig coincidir amb gent vostra a la comissió 4, de la qual vull destacar unn fet en favor del vostre sector d'opinio i és que vau mostrar un bon nivell d'aportació que desmentia la mala premsa que us han fet per Barcelona quan arribaven veus de que ereu dogmàtics. Ni molt menys, heu fet una tasca lloable per senyalar el background de molts temes que passen de llarg quan es toquen de manera simplista.

Entro en el tema "JOVES". El comentari signat per el "...decreixement..." suposo que té un cert fonament en una cosa i és que sempre s'ha associat el jove d'un partit amb l'ànima més crítica, inconformista o més lligada a mobilitzacions i activitats. No és massa així en el cas dels JEV que els veig una mica més PAPISTES QUE EL PAPA. Trobo massa tendència a interessar-se de la política més per dedicació quasi de professional que per convicció ideològica o de programa. No és exclusiu dels Joves d'Esquerra Verda, passa a tot arreu i per un motiu clar: els temps porten això i el cas es molt clar perquè els anys del segle XXI mostren la política com una activitat col·locada a la prestatgeria de les professions. Si veiem els de les JERC semblen convergents que comencen amb l'estelada i el Senglar Rock o l'Acampada Jove i després s'arrepleguen entorn les direccions generals de la joventut o de l'esport i comença la llarga adaptació. I els joves del PSC que com els del PP i de CIU són com clons petits dels seus grans. L'altre dia vaig veure el secretari de la JSC i s'assemblava al Montilla fins i tot en el parlar i el deix. És un patró que es va allargant i no ha de estranyar-nos.
Llavors a Joves d'ICV també ens podem veure reflexats amb aquesta clonització. Ho hem de saber observar com un exemple a evitar però ho hem de remuntar apretant per el costat de les idees i els principis. Però això em pregunto si no convé també als militants més grans que tampoc s'esforcen en difondre valors. Tot això deu passar per l'influx del món de la comunicació i de la propaganda que està fent malbé la política noble de les idees.

Mig preocupat per el que planteja el comentari del "..decreixement..." també em faig aquestes preguntes al marge de Joves d'Esquerra Verda ja que em bellugo men altres camps com les entitats i no he militat a Joves i ho vaig fer directament al partit. El que es comenta jo també ho observava a Sabadell i ho vaig intentar inscriure en el que podriem dir que és l'aspecte dels temps que corren. M'ho miro amb distància potser perquè des de petit he respirat polització a casa amb un avi del PSUC i la mare a ICV de la primera etapa. Ara ho puc mirar amb distància o ho intento mentres voldria veure com els joves d'ICV ens plantem més al carrer i fixem l'atenció en lluites com les de la Uni o de V de VIViENDA.

Salut de bon blog, hauria volgut parlar amb gent vostre de Manifest de Maig que vau ser la sorpresa d'aquesta Assemblea de Sabadell.

2:58 PM
Anònim Marc ha dit...

jo dono un vot de confiança a l'Herrera però li demano que estigui al tanto de totes les assignatures pendents i que si falla el tripartit que no s'ho penso gaires voltes que estar a l'oposició és molt saludable per les idees que hem de reviure. Si per mi fos, jo deixava plantat el montilla i el carod i em plantejava una trinxera per preparar temps millors i dir un NO ben gran a tota la xungada de la politica feta a la tele.

3:36 PM
Blogger Jordi ha dit...

Per a: Barcelona i de MoonChild

Després de llegir-te la veritat, m'hagués agradat haver conversat amb tu en aquesta Assemblea, però sobretot haver coincidit en alguna comissió.

Creu-me, a mi en aquesta assemblea em van faltar més comissions, és on vaig poder conèxier molta gent diversa, però que tenim un gran denominador comú.

Felicitats pel comentari.


Salut

Jordi Merino

4:08 PM

Anònim ha dit...

bon blog companys i companyes, a ra a despegar com un avió!!!!!

Àngel Mondéjar ha dit...

Benvolguts companys us agrairia que quan torneu a la normalitat amb féssiu saber de les esmenes que vareu presentar,quines vareu aprovar i quines no.
I voldria saber quina esmene vareu retira a ultima hora, m’he quedat intrigat
Ja que no vaig poder anar a la assemblea per estar malalt.
I voldria felicitar-vos a tots perquè estic veient comentaris molt interessants en el blog i
això en fa patxoca

salut, República i federalisme

Anònim ha dit...

aquest corrent espero que segueixi viu doncs de saber-ho abans encara seria més important i és un estimul per no perdre el nord

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Company Mondéjar, nosaltres no tornem a la normalitat, ja hi som i no ens aturem, tenim molt bones sensacions del treball que estem fent, esperem la teva reincorporació i anem a totes i, com dius, fa patxoca!

Salut i bentrobat!

Maxi ha dit...

Company Mondejar, com diu Tati tenim molt bones sensacions, amb diferent gent que sembla tenir un sentiment revolucionari com la gent de MdM. Poc a poc anem generant el debat que volíem fer i que no ha mort a l'Assemblea Nacional.

Sobre l'esmena que comentem, va ser la de la anar cap a una coalició política amb EUiA i altres forces sociopolítiques de l'espai de l'esquerra transformadora nacional. Ho varem fer en el plenari, ja que havíem aconseguit defensar l'esmena a les comissions de treball. El motiu va ser en pro de la col.lectivitat, al entendre que aquest es un debat estratègic, que te que ser tractat amb la màxima cura. Aquest treball no podia anar condicionat per l'esmena proposada, i més quant el President ja havia indicat en el discurs de gestió, la seva intenció de reforçar aquesta coalició. Així doncs, en pro de no condicionar la feina de la nova direcció, i deixant clar la nostra postura sobre les necessàries aliances en un futur proper, varem decidir retirar l'esmena, donant l'explicació del perquè en plenari.

Salut i com diu el company Angel, bentrobat!!

P.D: les esmenes que es varen presentar al diferents documents assemblearis, els trobaràs en l'intranet de ICV. Els documents finals encara no estan acabats, i quant la Direcció els tingui ja ens el farà arribar a tots els delegats i afiliats.

Anònim ha dit...

sou bona gent i molt pencona i us felicito des d'Osona

Anònim ha dit...

A Manifest de Maig li ha faltat exportar el seu moviment més enllà de la seva àrea d'actuació.
Vaig poder verue a l'Assemblea com gent de Girona coincidiem molt amb el postulats, i sobretot per les bones i exquisites formes que tots vàrem posar de la nostra part.


Bona feina, i a continuar treballant per l'esquerra transformadora.

Verd i roig ha dit...

MdM seguirem i ens escamparem, respectant les majories, fent el possible per dotar de més fonamentació a l'ecosocialisme d'avui que convé desplegar, lligar al socialisme del segle XXI i als corrents més diversos que el poden defensar i practicar. És el repte de MdM i el que ens pertoca és obrir-lo a l'exterior del "recinte" de partit. No podem ser només un enunciat o un segell. És i ha de ser un projecte de canvi social i un referent anticapitalista a sumar en el combat general.

Anònim ha dit...

@companys/es del manifest:

us demanaria que quan volgueu parlar de joves pregunteu a joves i no especuleu. Si no heu militat a joves, no enteneu com funciona i ho voleu saber, pregunteu.

Nomes donare una explicació: si els de joves vam entrar junts a votar l'informe es perque estavem reunits en una sala a part decidint entre TOTA la delegació la posició de joves sobre diversos temes...

I, si us plau, si voleu que la gent us prengui en serio estaria be que no diguessiu que tothom que no vota el mateix que vosaltres o el que vosaltres creieu que s'ha de votar esta venut, és un papista o ho fa perque vol fer carrera. Perque fer política de "las dos orillas" no construeix ni transforma... destrueix.

A tot això us recomanaria que veiessiu les esmenes de joves... ex: rendició de comptes (assemblea) cada 2 anys (sense votar la direcció pero votant informes de gestió. I diverses prou potents al document d'estratègia.

Compartim moltes reivindicacions amb vosaltres però si feu aquest tipus de comentaris doneu la raó a la direcció del partit.

PD: a títol personal, titllar de professionalitzats o d'aspirants a professional als militants de joves que repartim cada any milers de jovents i materials de mà, que enganxem milers cartells cada campanya que fem i que fem contacte amb les entitats juvenils és realment insultant. Si a dirigent polític s'arrives fent de "machaca" al carrer potser les coses anirien bastant millor...

Una joveneta que ha de sentir que és una papista per un costat, i una esquerranista per l'altre.