manifest de maig, l'espai de debat de l'anticapitalisme i de l'ecosocialisme.

Per contactar, contribuïr o adherir-se a aquest espai d'opinió ens podeu enviar un mail a verdiroig@hotmail.com

dijous, 6 de novembre del 2008

MANIFEST DE MAIG PRESENTA ESMENES I CRIDA A LA PARTICIPACIÓ A LES PRIMÀRIES I AL DEBAT ASSEMBLEARI


MANIFEST DE MAIG, corrent d'opinió d'ICV, informa a l'opinió publica de les seves activitats i posicionaments recents:

a) Acabat el període de presentació d'esmenes als documents de l'Assemblea Nacional del partit, el corrent Manifest de Maig ha tancat aprop d'una quarantena d'esmenes que modifiquen, corregeixen o volen millorar aspectes dels materials presentats a debat.

b) Les línies d'atenció generals de MdM s'han materialitzat en aportacions relacionades amb temes organitzatius, ideològics i de pràctica política. Esmentem, entre altres, el paper més singularitzat i autonom d'ICV en el marc de la política del govern d'Entesa, la consolidació i l'enfortiment de la coalició amb EUiA i les EPM, l'estratègia anticapitalista, el perfil roig del projecte ecosocialista, la cultura de lluita i de govern, l'acumulació de càrrecs interns i externs i la revisió de la trajectòria erràtica del partit en el darrer període governamental i en les relacions amb el seu entorn social i electoral.

c) MdM valora positivament l'aparició d'altres sensibilitats o corrents al sí del partit que evidencien una ampliació de la pluralitat i una visualització d'aquest. En aquest sentit MdM constata un alt grau de coincidència amb el document presentat per altres companys i companyes amb el títol de "Iniciativa: que es noti!".

d) MdM fa una crida als adherits i adherides, amics i amigues d'ICV, a participar i a exercir el dret de vot en aquestes eleccions primàries a la presidència del partit i reiterem que el vot en blanc anunciat per el corrent està en consonància amb els plantejaments critics que venim anunciant des del nostre sector.

e) MdM reitera que el nostre és un debat ideològic i que en cap situació ens hem plantejat ni la presentació ni l'aval de candidatures a la presidència d'ICV, com, tampoc, cap sol·licitud explícita de representació en els organs de direcció del partit.

GRUP IMPULSOR CORRENT D'OPINIÓ MANIFEST DE MAIG

30 comentaris:

Anònim ha dit...

això és parlar clar i comprometre el debat critic amb una ICV viva que superi la pèrdua de perfil que viu avui en dia. Participaré i deixará clar que no m'agrada el candidat que es presenta i l'alternativa serà diferent quan madurem col·lectivament.

Anònim ha dit...

UNA MANERA BONA DE PARTICIPAR ÉS DEIXANT CLAR QUE NO AGRADA UNA GESTIÓ DE QUI ES PRESENTA I ES POT FER EN BLANC I AMB DECISIÓ.

Anònim ha dit...

Jo votaré en blanc convençut. M'hagués agradat una alternativa; però no ha pogut madurar.
De totes maneres felicitas per la coherència.

Salut

Anònim ha dit...

jo votare si, pero us felicito per la feina feta.
l'unic que voldria es que ningu del manifest acabi en algun lloc amb poder per feuros callar
continueu aixi desde darrera.
au
sort

Izan ha dit...

A sensibilitat: Estigues tranquil·la, vàrem dir molt clàrament que volem anar més enllà de l'Assemblea. La nostra lluita no és per ocupar algun càrrer, ser al Consell Nacional, o tenir representació a la Mesa, el nostre és un debat ideològic, de contingut, d'idees.

Espero que hi hagi molta participació en la votació a les primàries, i que cadascú s'expressi com cregui en el seu vot.

No s'hi val a dir que per votar una expressió diferenta a SI s'ha de presentar una alternativa; perquè si fos correcte aquest argument no tindria cap sentit el procés de primàries.

Salut!

Jordi Merino

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

seguirem pugnant per un debat més enllà de l'assemblea, des de dins i des de fora, per assolir una gran unitat anticapitalista social i política. Qui es pensi que el corrent MdM volia altres coses, estarà equivocat.

l'ESQUERRA TRANSFORMADORA VIU MÉS ENLLÀ D'UNA ASSEMBLEA, D'UN PRESIDENT O D'UN PARLAMENT.

votar en blanc també és participar.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb el tati-soulbizarre però faré el següent:

votaré en contra o en blanc del Saura.

possiblement em decanto per el vot en blanc.

a mi el cos em demana altres coses.

la meva pregunta és una altra:

no us sembla molt estupit que un partit hagi de tenir president?

si fossim un partit d'idees i de militancia en comptes de ser un partit d'eleccions i de propagandistics o adherits...quasi segur que podriem tenir una manera millor de ser revolucionaris i prescindir de càrrecs grandiloquents com els presidents.

jo voto en blanc o en contra de Saura i no em quedo aquí.


Jo no vull presidència !

Felicito el treball del Manifest de Maig perquè és el poc que s'ha plantejat les idees damunt de les persones.

VISCA ICV ROJA
VISCA LA LA SUMA D'ICV I D'EUiA


fora presidents!

més militància i menys adherits passius!

fora el capitalisme.

contra la crisi dels que la causen:

organitzem la VAGA GENERAL.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

aquesta idea de la vaga general no la descartaria... al cap i a la fí per coses menys fortes s'han convocat vagues, la situació mereix mobilitzar i desfer la paral·lisi institucional de l'esquerra de govern. La vaga general i a escala global seria lògica, normal, justa i infinitament argumentada. No sé si aquesta idea ja circula en el món sindical. Estaria bé, com a mínim, no descartar-la.

Anònim ha dit...

vaga general, sí! per què no ens proposem de portar una resolució d'ICV en favor de la vaga general?

Anònim ha dit...

molt bé per EUIA en favor de més coalició. ara ens toca a nosaltres per estar a l'alçada del repte.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Obama és millor que Bush, però l'imperi és l'imperi i el seu sistema es basa en una alternància perpètua entre les formes moderades de l'elit demòcrata i les males maneres del populisme republicà...el paper dels USA oscila entre dos registres i un sol projecte internacional: l'expansió de la seva hegemonia en un mercat capitalista global i integrat. Em preocupa que tots els blogs de gent d'ICV que visito estiguin donant voltes a l'obamisme sense marges de critica... ni tan sols han mostrat el suport al green party dels u.s.a que ha fet campanya i que en el seu web té linkada la web d'icv...per cert: green party amb el suport del grup solidarity...verds i rojos dels U.S.A !

Anònim ha dit...

¿por que narices nos estamos perdiendo la posibilidad de ser la izquierda luchadora ante el capitalismo?
llevo años sin dar crédito a la debacle de la izquierda mientras el capital la arma.
ICV era mi esperanza, una izquierda moderna que integra el reto medioambiental y todo eso.
luego el tripartito y luego cosas como el Querol transformado en azote de trotskistas o la dirección ninguneando el manifiesto. yo no estoy para según que trotes pero el manifiesto se me antoja como oxígeno y vitamina para no seguir ppr la senda del reformismo y de la CARGOCRACIA que impera en este partido joven pero en el fondo más viejo que MATUSALÉN.

DUDO ENTRE VOTAR EN BLANCO O VOTAR QUE NO.
CASI SERÁ EN BLANCO Y A ESPERAR QUE CAIGA LA BREVA

Anònim ha dit...

Paco:

En Sebastià ho deia a GIRONA

Carme

Anònim ha dit...

Paco:

En Sebastià ho deia a GIRONA

Carme

Anònim ha dit...

las esmenas donde las teneis?
no las enseñareis al personal?
o son secretas....

Verd i roig ha dit...

LES ESMENES S'HAN LLIURAT A ORGANITZACIÓ PER SER DISTRIBUÏDES A L'ASSEMBLEA. QUI LES VULGUI CONEIXER DE PRIMERA MÀ, PERÒ, ENS HO POT DEMANAR AL NOSTRE CORREU verdiroig@hotmail.com I LES PODEM REENVIAR.

Andrés Querol Muñoz ha dit...

Perdón que irrumpa un momentín:

Paco, que me llames "cosa", lo admito, pero yo no soy azote de nadie. Si llevar la contraria es "azotar"... no me fastidies!

PS: por cierto, que pongas mis "azotes" al mismo nivel que el tripartito, y el supuesto "ninguneo" del manifiesto... ves, eso sí que me halaga.

Anònim ha dit...

mecagundena Querol! quan estavem a Joves no semblaves l'orificialista que ets ara i no és un defecte però estas canviadet.

Anònim ha dit...

he llegit el vostre text de crida al vot en blanc i trobo a faltar una altra cosa en els arguments. es tracta de que icv en mans del senyor saura s'ha convertit en un partit que està molt desacreditat socialment i que el senyor saura no es mulla al carrer sinó és per dirigir els mossos a repartir llenya.

saura no va a les manis contra les 65 hores, contra es acomiadaments, no va a l'assembla dels col·legues d'euia, no compareix en els temes importants i només parla d'interior i quan es posa en politica de l'altra ho fa en secret com el dia de la senyora de la Vega.

voto en blanc perquè no veig alternatives, i que no m'obligui ningú a presentar-les, que soc un militant de la bASE-base que opina, vota i penja cartells i pancartes.

vot en blanc !!!!!!!!

Anònim ha dit...

muy en la misma linea del compañero Albert me sumo a esta queja y por ello mi voto será en blanco a Saura. Pese a su buen inicio como presidente de ICV, pese a su trabajo constante y eso no me hará dudar de que un presidente de partido se tiene que prodigar en la calle y en el tajo de los problemas.
lo de interior es un error de gran calado. no creo que sea tan dificil entender el vacío en que nos hallamos.
Me gustaría votar con alegría, quedar más satisfecha, más contenta e identificada. El blanco puede parecer una abstención pero se trata de participar y el NO me parece excesivo.
Con el voto en blanco me doy por desahogada.

Anònim ha dit...

icv vol ser esquerra de govern.
potser l'esquerra hauria s'hauria de plantejar altres objectius.
una esquerra de resistència, provoquem un maig de 68 a cada cantonada, coi! i fem d'aquest combat un exercici de democràcia directa, superlativa i creativa.
els governs d'esquerres segueixen el poder econòmic i si es posen del costat contrari, cauen i venen les dretes. quan el pSC es cansi del tripartit anirà a pidolar a CIU doncs uns i altres volen que "funcioni el país", que funcioni el teatre d'operacions dels professionals de la politica, de l'economia i del negoci.
l'aposta de ICV i d'EUIA per un govern ens anirà subordinant fins petar com ha passat amb Rifondazione Comunista a Itàlia, com ha passat amb els verds, comunistes francesos.
s'han de trencar les subordinacions amb el PSC o el desert d'esquerres serà enorme.
els socialistes del món ja van fotre enlaire les esperances del moviment altermundista amb les seves intencions de lligar-lo a la politica governamental.
per trencar aquesta sociodependència,
votaré en blanc al presi i tindrem més força per impulsar una ICV més ecosocialista que no vol dir eco-psc-ista.

Anònim ha dit...

molt bona aquesta de l'empordà i més sí l'empordà ñes roig.

vot en blanc i a la lluita.

Anònim ha dit...

em sembla que el congrés d'EUIA ha estat força interessant i que ha fet propostes que ICV hauria d'escoltar i entendre millor.

una coalició forta i arrelada.

més politica de classe.


res d'això em trobo als documents d'icv carregats de llenguatge administratiu.


primàries: estic desfent la margarita entre el NO i el VOT EN BLANC.

Saura és un conseller d'interior i no pot ser president d'un partit que vol recuperar l'espai dit social.

Andrés Querol Muñoz ha dit...

Nova irrupció per al·lusions. Entro i surto.

"Cerdanyola al·lucina", el que segur que saps si ens coneixem de fa tant és que sóc incapaç de callar-me el que penso. El que penso, no el que "em pensen".

Porto una estona donant voltes tractant de recordar un/a company/a de JEV de Cerdanyola, dels meus temps, que tingués per costum posar etiquetes (tipus "oficialista" i tal...)als altres quan expressen la seva opinió. No aconsegueixo recordar ningú. Tothom qui recordo era partidari d'entrar en el fons dels debats, no ventilar-se'ls etiquetant. Així doncs, només veig dos possibilitats:

1. que la mudança a Cerdanyola sigui recent

2. Que potser és cert que el temps canvia les persones

Potser hi ha més opcions, però aquestes les pots expressar tu mateix/a.

Una forta abraçada ecososocialista, d'un ex-jove

Verd i roig ha dit...

Companys, això no és el consultori de l'Elena Francis ni falta que fa. Tampoc és una oficina de contactes.

Cerdanyolenc i Querol: podeu quedar un dia per anar de copes, no?

salut i debat!

Anònim ha dit...

ben dit companys de VERD I ROIG !!!
només faltava que uns graciosos es dediquéssin a dirimir les seves coses personals ! senyor QUEROLT, una mica de rigor!
si no vols votar en blanc o negatiu, ja saps, a defensar arguments a favor i no cal encarnissar-se amb un colegui de Cerdanyola o amb els fans del Trotsky..
vingam anims, demana el vot pel saura i no cal que li fotis la forquilla al jovent jolinessss.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

és cert que algú s'ha d'embrutar i implicar-se des de dins del sistema, tot i això, ja que tots estem en el sistema-com diu Negri, no hi ha un espai exterior- i el sistema es diu CMI o capitalisme mundial integrat (malgrat que ara hi hagi "potències" emergents), cal entendre que els camps d'intervenció son multiples. Estic d'acord en fer treball institucional, i en anar a les eleccions, i fer allò de la "llarga marxa des de les institucions", però tot això s'hauria de fer com a part d'una "agenda" política general que inclou les institucions com un front més i no com un espai determinant de "tot". Això és el que defensem els de Manifest de Maig. La direcció i la majoria d'ICV converteix el fet institucional en l'eix del "tot" i les eleccions en el sistema de representació únic. En aquest sentit la cosa deriva i es produeix una triple mutacio: el partit-empresa, les organitzacions del partit-agències i els militants-adherits/socis... amb una agenda condicionada per fer bon paper electoral amb tot el que comporta (imatge, centrar discurs, substituïr el coneixement de la realitat a peu de carrer i militant per les pràctiques demoscòpiques i el sondeig permanent de les tendències del "mercat")...
tot plegat planteja interrogants i quan gent com nosaltres ho plantegem sen's encoloma una etiqueta estigmatizadora: per la direcció som freakies, trotskistes, resentits, "no proposem alternatives", etc...
Només estem impugnant amb arguments una trajectòria de tacticisme incert on el que ha passat és que les aliances socials que anavem forjant s'han anat perdent per que aquestes tenen un sentit critic de la societat i no admeten coses com les que fa interior, el baltasar (que, per cert, no el treuen de cap manera), el paper subaltern amb el psc i tantes coses que hipotequen un projecte "ben intencionat" que ha esdevingut el color i la marca verda de l'auca dels sis (pp,ciu,ciutadans,erc,psc i nosaltres). Què proposem? ummm.... verdiroig.blogspot.com és el nostre blog.

Anònim ha dit...

saura amb vots blancs i negatius millor per fer autocritica.

Anònim ha dit...

si saura obté un gran resultat seguirem en la línia de ser el eco dels socialistes i la rectificació es quedarà en uns discursos. quantes més paperetes en blanc o en contra millor per que quedi clar que el partit pensa de manera més diversa que el que sembla i que no totes i tots estem per la continuitat dels errors de tota aquesta temporada d'0stracisme i ensurts.

Anònim ha dit...

jo ho tinc clar. Vot en blanc.

Salut i bona feina.


Jordi