manifest de maig, l'espai de debat de l'anticapitalisme i de l'ecosocialisme.

Per contactar, contribuïr o adherir-se a aquest espai d'opinió ens podeu enviar un mail a verdiroig@hotmail.com

dijous, 19 de juny del 2008

TEMES DE DEBAT: 65 HORES / IMMIGRACIÓ




Primeres propostes de la pretemporada:


a) Nuclear el debat de classe entorn del tema 65 hores i demostrar que no és un tema estrictament laboral sinó existencial, cultural i de civilització. Podem fer una feina molt interessant de referència, d'idees, de lluites, de propostes i d'alternatives...

B) Tema immigració, atenció a Corbacho, ja ens va anunciar un dia les seves veleitats en matèria migratòria i ara, també, compte amb el parlament europeu, hem de rascar els socialistes dubtosos i obrir el camp de l'esquerra transformadora, amb nosaltres ICV-EUiA al davant i sense por.

DEBAT OBERT EN AQUEST BLOG...

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Sens dubte aquests dos temes podrien vertebrar el tret distintiu en matèria social de la nostra política.
Suggeriria que des de la direcció es posi cartes a l'assumpte i que des de la sectorial d'economia i treball es faci el que correspon. Salutacions a tots i totes.

Àngel Mondéjar ha dit...

Yepa 65 h. Jo en faig 40 i desprès de descomptar el IRPF amb donen 780 euros, amb 65 h. poder ens donaran els 1000 euros somiats,no?
Crec que varen costar moltes vides les 40 hores, ja va sent hora que en aquests temes la direcció es posi a treballar, estic d’acord amb el jove de jev

salut per tots

Maxi ha dit...

Estic d'acord amb els dos temes. Inicialment, tindríem que mirar de fer una campanya pròpia contra la jornada de 60-65h, i fer-ho com a eix del nostre ideari polític de caràcter social/laboral. A la xarxa de IloveIU s'està parlant de fer una campanya a través de la xarxa amb vídeos per tal de deixar pales la destrossa social i laboral que representen les 60-65h de jornada laboral. Demanem al partit que inicií una campanya el més ràpid possible, fent inclús un concurs obert a tothom que vulgui participar.

Tema nou de debat: permeabilitzar el partit, introduint amb claredats el treball amb xarxa.., o el que es el mateix, la cibermilitantcia. Tenim que ser capaços d'afrontar aquesta nova "revolució" per traslladà els nostres idearis i fer noves formes de participació per a la ciutadania, sense rebutjar l'activisme de carrer i assemblea tradicional.

Proposta com a "experiment".., fem un grup a Facebook que es digui "manifest de maig", per obrir a la participació a tots els militants que vulguin ser-hi. Facebook es una xarxa social que permet el treball en grup. Que us semble?.

Maxi ha dit...

He fet el grup a Facebook.

L'enllaç es http://www.facebook.com/group.php?gid=16172314183.

En principi he fet que sigui un grup tancat i que l'administrador pugui o no permetre l'accés a la gent. Com ho he fet jo soc l'administrador, encara que una vegada que entreu millor ho deixo de ser (no soc el promotor del manifest, i no em crec amb dret de ser admin de res). També, si us semble bé la idea (si no esborro el grup i punt) penseu si voldreu que sigui obert a tothom o totalment secret (no ho crec correcte).

Una salutació.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

estic d'acord, tot i que ara, amb la ressaca de la revetlla, no veig clar el que és un facebook, doncs soc un informàtic feble, et seguiré després de la dutxa, doncs pot ser útil, segur.
seguim en contacte.

Unknown ha dit...

d'acord amb el tema facebook, de fet molts de nosaltres ja hi som a aquesta xarxa... per tant ara la busco per apuntar-m'hi

Joan

Unknown ha dit...

per cert ja em sembla bé que en siguis l'adminsitrador...

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

afegiria un aspecte per completar el trident de classe que hem de tirar endavant:

a més de l'oposició sociopolítica a les 65 hores i a les posicions sobre immigració de la dreta i del PSOE, estaria bé explotar al màxim el posicionament europeista critic que ha expressat Joan Herrera a les corts arran del tractat de Lisboa.

tres peces del nostre debat-combat-proposta:

jornada laboral
immigració
europa social


som-hi.

Roger Solé Galofré ha dit...

Estem tornant enerere, tan que havíem lliutat.... per res.
Al final com burros, fins que no veiem el problema als nassos la gent no fa res.
Ens falta una mica d´il·lusió.

Maxi ha dit...

A Girona ja hem començat el moviment, amb to molt més crític i amb clares polítiques de contingut social. També hem reafirmat el fet de tornar a ser el partit de "lluita" i no només de "govern", que tots demanàvem. Ens declarem i reafirmem com a partit que vol estar al costat dels moviments socials (encara que des de les nostres posicions i idearis) i dels sindicats, elements necessaris per socialitzar i transformar la societat.

Tinc una breu explicació en el meu bloc: http://bloc.maxi.cat/2008/07/icv-gironina-amb-color-clarament-roig-i.html

Salut, força, i...República.

Anònim ha dit...

Aquest sembla que és el blog del: hem de fer això, hem de fer allò altre. Però no veig cap document en el qual es posi de manifest que s'és capaç d'oferir una alternativa política millor a la de l'actual direcció. En tot cas, unicamente es proposa rellevar a algunes persones ( Baltasar, per exemple que s'ha convertit, pobret, en el capdavant de turc) i aupar als jovenes escaladors (especialment a Romeva i a Herrera) perquè garanteixen un canvi de luk. Com interpreteu l'actual crisi econòmica?Per quina política d'aliances aposteu?Esteu disposats s a continuar en el grup europeu dels Verds on confluïxen una sèrie de personages que governen amb la dreta o esperen poder-lo fer aviat?. No doneu resposta a cap d'aquestes preguntes. Unicamente sembla que tingueu la intenció de treure profit del malestar entre la base. Per altre part, m'agradaria saber si considereu interessants algunes aportacions concretes que es llancen des d'altres blogs i que aclaríssiu amb quiens esteu d'acord i amb quinos no. Cal mullar-se.

Anònim ha dit...

mullat ja estic, si no hi ha canvis torno als moviments socials i retorno a la IV.