manifest de maig, l'espai de debat de l'anticapitalisme i de l'ecosocialisme.

Per contactar, contribuïr o adherir-se a aquest espai d'opinió ens podeu enviar un mail a verdiroig@hotmail.com

divendres, 30 de maig del 2008

Manifest de maig. Una iniciativa per enfortir ICV i la coalició. Una pràctica sociopolítica per un projecte de transformació social


El Manifest de Maig és una síntesi de diverses idees i reflexions entorn del projecte polític d'Iniciativa per Catalunya Verds.

Volem contribuïr a rellançar ICV impulsant un debat d'idees fet de manera constructiva i transversal en el marc del propi partit.

Volem que ICV - formació de l'esquerra
transformadora - reactivi en la pràctica organitzada, les seves línies d'atenció socials i polítiques, pensant en la perspectiva oberta que ofereix l'Assemblea Nacional d'ICV.

Ens preocupen diversos temes, com ara el paper que desenvolupa ICV-EUiA en el govern de la Generalitat, les relacions internes i externes del partit, la seva pràctica general i l'estat en que es troba el projecte ecosocialista.

Tots els elements de reflexió mereixen un debat constructiu sense condicionants conjunturals ni dinàmiques tancades. Pensem que és molt positiu que es parli obertament i des de la base d'ICV i que, alhora, es puguin suscitar dinàmiques de major implicació i motivació dels adherits, adherides, amics i amigues del partit.

Les nostres reflexions, en termes generals, apunten al fet de que des de les passades eleccions autonòmiques i municipals, es respira una desafecció entre l'esquerra política i social del nostre país i, particularment, entre l'entorn i la gent d'ICV i de la Coalició ICV-EUiA-EPM. Els darrers episodis (descens electoral a les legislatives i la crisi de la sequera, en especial) reafirmen i evidencien aquesta situació.

Cal, doncs, rellançar el partit i prendre unes mesures que siguin revulsives, sense cops d'efecte, basades en canvis a fons d'estil i relació amb la societat, en la rectificació de dinàmiques excesivament institucionalistes i, especialment, en la recuperació del sentit i la substància sociopolítica d'ICV.

Manifest de Maig és un document obert i un punt de partida per extendre un debat complementari amb el que es faci a nivell d'assemblea nacional. És, doncs, una proposta de reflexió i de crítica fonamentada en les experiències militants dels que la impulsem i va destinada a la reactivació del nostre projecte.
....................................................................................................................................

De tot plegat en parlarem el dissabte 7 de juny, a les 6 de la tarda, a la seu de la Coalició d'Esquerres de Premià de Mar (c./ del Segle, 5, darrere de l'Ajuntament).
Convoquem la trobada:

Jordi Merino (Mataró)


Sergi Calvo
(Sabadell)


Àngel Pagès
(Premià de Mar)


Cesc Niubó
(Cardedeu)


Roger Solé
(Vilassar de Mar)


i Àngel Mondéjar (Sant Cebrià de Vallalta)


(en nom dels adherits i adherides que impulsen el Manifest de Maig)

19 comentaris:

Anònim ha dit...

gent de base i poc coneguda sempre inspira millor que gent de dalt i massa coneguda, intentarem venir i endavant una ICV ben forta entre tots i totes

Maxi ha dit...

Heu escollit un mal dia per fer l'assemblea per a la gent de Girona. Aquest dia tenim reunions de treball, per preparar l'assemblea de Girona de finals de juny.

Teniu el suport de com a mínim aquest militant de base.

Salut i força!

Maxi (Blanes)

Anònim ha dit...

Cap problema Maxi, només es tracta de seguir un camí iniciat i tindrem més ocasions per trobar-nos i sumar esforços en favor del projecte d'ICV, des d'un esperit crític i constructiu. Seguim en contacte. Aprofiteu aquest blog per fer aportacions i idees.

Àngel Mondéjar ha dit...

Benvolguts Companys,
Estic content per un cantó i trist per un altre. Content perquè molta gent està donant suport al manifest de maig i té moltes ganes de treballar per contribuïr a rellançar ICV impulsant un debat d'idees. Trist perquè per fi he conseguit que em contractin (no és aquest el motiu de la tristor), i he començat a treballar aquest cap de setmana. La mala sort és que el contracte és per tots els dissabtes i diumenges i em serà impossible venir a les reunions que convoquem per aquests dies.
Ja em mantindreu informat....
Sort i Bona feina!

Anònim ha dit...

si puc vinc ja que les coses que expliqueu no s'acostumen a parlar a ICV i estaria bé que fos realitat algun dia

Anònim ha dit...

Grata sorpresa aquest col·lectiu que pot servir per demostrar que a ICV hi ha gent que no vol perdre el nord. No sé si s'escau haver de barrejar les coses i el tema que us plantejo és això:

l'exemple més clar del que anomeno destrempament general del partit és el fenomen del conseller Baltasar.

l'exemple bo seria que aquest conseller per raons arxiconegudes hauria de ser rellevat del càrrec.

Avui en Montilla ha declarat que no pensa destituïr-lo... I TANT!!

el primer interessat en que Baltasar segueix tota la vida en el càrrec és el Montilla.

Resultat: més Baltasar vol dir menys ICV i menys ICV vol dir més PSC.

eL psc JA SAP el que es fa.

SI US PLAU companys de la direcció del meu partit INICITATIVA PER CATALUNYA VERDS...

feu el senzill detall de rellevar a Baltasar i aprofitar l'estiu per preparar un nou o nova conseller/a que sigui el que aquest partit necessita: transparent, amable, seriós, amb ideologia afegida i que esborri aquest malson que estem passant.

és molt necessari.

Anònim ha dit...

COM LA DIRECCIÓ D'ICV POT SER OBTUSA REMATADAMENT EN EL CAS BALTASAR?

CREUEN QUE ÉS COMPATIBLE EL QUE SOM AMB LA REITERADA ARROGÀNCIA I PREPOTÈNCIA D'AQUEST CONSELLER FRACASSAT?

UN CONSELLER QUE HA CONTRIBUÏT A LA BRONCA ALS COMPANYS DEL PROPI PARTIT A L'EBRE.

UN CONSELLER PREPOTENT QUE LA SEVA ESTAMPA ENS PORTA A LA MÉS GRAN IMPOTÈNCIA.

UN CONSELLER INCREÏBLE, QUE RECONEIX NO HAVER COMUNICAT BÉ LES COSES I QUE DIU TEXTUALMENT QUE NO DIMITIRÀ MAI.

GUILLOT I SAURA: VOLEU FER EL FAVOR DE IMPULSAR LA SUBSTITUCIÓ D'AQUEST PROBLEMÀTIC SENYOR?

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Esperem que l'assemblea nacional d'ICV canvií coses, persones i polítiques, justament perquè algunes coses, algunes persones i algunes polítiques, estan canviant les "coses", "persones" i "polítiques" d'ICV (des del sant dia que ens van encolomar el mort d'Interior i ens van aixafar la guitarra de l'alegria d'uns resultats extraordinaris).

Quin desproposit!
Fins i tot a ICV existeix un "món d'ahir", justament aquell món que es va acabar dies després de les triomfals eleccions del segon tripartit. Un ahir que precediria un avui de detencions policials, lladres, serenos, transvassaments improvisats, abandonament del carrer, professionalització generalitzada de quadres, incapacitat de respondre al setge mediàtic, aïllament en el món cultural, replegament sindical, etc.

Debat obert.

Anònim ha dit...

doncs a mi m'agrada en Baltasar i no vull res del que voleu vosaltres que sembleu ultraesquerrans

fermin ha dit...

Como todos vosotros estoy preocupado por el futuro incierto de IC. Como todos creo que se ha de hacer una reflexión.
Me he empapado de todo lo que aquí se dice y seguiré con atención todo lo que se diga.
Intento ver algo de luz, pero solo he sacado en claro que hemos de cambiar la dirección y, ¿salir del gobierno?. ¿Esos son los males que nos aquejan? Que conste que son preguntas que me hago a mi mismo y a nadie más.
Salud compays, y seguid buscando la luz.

Marc ha dit...

Bones,

Potser mi deixo caure.

Salut!

Anònim ha dit...

Una cosa interessant també és com la direcció actual d'ICV us contempla, si com a 4 il·luminats, com a corrent crítica, com a gent que més val passar, o com a 4 freaks. Problablement des de la irònia i la situació de força que creuen que tenen. Ara, probablement estiguin treballant amb els presidents comarcals el fet dels delegats de l'assemblea, per controlar-ne els delegats i delegades.
Salut,

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

doncs per la part que conec no crec que a Premià de Mar puguin obtenir gaires -o cap suport- aquesta direcció, sort en tenim que som critics actius, podria ser pitjor i que els critics ens desvinculèssim i ho enviéssim tot a rodar. Cosa que no fem per dignitat.

Anònim ha dit...

iniciativa i euia han d'iniciar un procés des de la base de refundació d'una esquerra roja-verda-violeta que encari la formació d'un subjecte polític transformador, que recuperi la política de classe, que faci de l'ecologisme un element de combat social i que reorganitzi la trama de les lluites per una societat diferent. Amb la claretat d'aquestes premises, podrem plantejar-nos si paga la pena estar en governs d'hegemonia del PSC. El cas d'ERC és il·lustratiu, ells marquen de tant en tant perfil nacional...qui marca perfil social? qui? hauriem de ser nosaltres...no ho fem i ho pagarem caríssim.
Refundem l'esquerra transformadora. Menys morenetes i governs amb partits que sen's en riuen a la cara.

Anònim ha dit...

mantingueu-nos informats i a veure si fem una reunió ben gran en un lloc centric el país per poder accedir des de totes les comarques. El vostre discurs és ni més ni menys el que fem de manera dispersa molta gent que ja no tenim confiança amb els dirigents i que potser si ho animem des de baix podem dónar una sorpresa. Si estem aïllats només veiem dues coses: el que diu la premsa i el que diu el carrer Ciutat. La premsa no ens dóna cap consideració positiva i el Carrer Ciutat no corregeix res. Un dia més i Baltasar encara és conseller.
uN altre handicap: Saura es presentarà a les primàries sense candidadat alternatiu. Les guanyarà. Tot el decensís hauria de ser canalitzat amb gent que es presenti a la nova direcció.
Estem garratibats?
Saura és un bon tiu però no conecta amb la gent i al jovent el disuadeix ja que és el conseller d'interior.
El més normal és que a les eleccions del parlament perdem representació a Tarragona i Lleida, que a Barcelona obtinguem dos o tres escons i a Girona un misteri. El balanç és la cronica d'una mort anunciada. Ens han posat en una tomba per culpa de ser els majordoms del PSC. hO PAgarem molt car.

Maxi ha dit...

Espero que la trobada hagí estat profitosa.

A Girona, he participat a una de les reunions de treball, crec que hem iniciat un camí de debat, que tindrà es tindrà que plasmar en una organització i estructura de partit noves, amb noves idees i formes de treballar.

Tenim que rellançar un partit que ha de ser bandera del espai de l'esquerra verda nacional, de l'esquerra transformadora.

Salut i força!.

Anònim ha dit...

Maxi, fes-nos arribar el teu contacte o et convocarem des del blog, hem començat a dónar forma al MANIFEST DE MAIG i està obert a aportacions. A la reunió d'aquest dissabte hi havia gent de:
SABADELL
PREMIÀ DE MAR
VILASSAR DE MAR
SANT CEBRIÀ DE VALLALTA
MATARÓ
SANT POL
CANET
I CARDEDEU

Maxi ha dit...

Ok.

Potser falta un "contacta amb nosaltres" com a email per parlar directament amb vosaltres sense passar pel blog.

El meu email: maxi@maxi.cat

Salut

Anònim ha dit...

al encapçalament del blog hi ha un mail de contacte.

verdiroig@hotmail.com

moltes gràcies