manifest de maig, l'espai de debat de l'anticapitalisme i de l'ecosocialisme.

Per contactar, contribuïr o adherir-se a aquest espai d'opinió ens podeu enviar un mail a verdiroig@hotmail.com

dilluns, 17 de novembre del 2008

MANIFEST DE MAIG I EL RESULTAT DE LES ELECCIONS PRIMÀRIES A LA PRESIDÈNCIA D'ICV


El corrent d'opinió intern d'ICV Manifest de Maig, s'adreça a l'opinió pública per fer unes consideracions davant del resultat de les eleccions primàries viscudes a ICV durant el passat cap de setmana:

1) MdM -corrent d'opinió que ha fet campanya activa cridant a la participació i demanant el vot en blanc en aquesta consulta- vol animar el president reelegit Joan Saura a que encapçali el projecte d'ICV des de la més rigurosa interpretació dels resultats d'aquestes primàries que indiquen elements crítics molt importants i dignes de rebre un estudi a fons.

2) MdM, valora de manera molt mesurada el percentatge de vots en blanc (entorn el 10'8%), conscients de la discreta implantació del nostre moviment al llarg del territori. Pensem, però, que aquests resultats indiquen una sensibilitat diferenciada dins de la plural composició d'ICV. Els vots negatius (entorn el 6%) -tot i que no responen a la nostra posició de vot- s'han de valorar en els justos termes que suposen en tant que qüestionen la proposta majoritària.

3) Correspon al conjunt del partit i, especialment als que des de posicions diferents hem cridat a la participació, valorar seriosament l'altíssim percentatge d'abstenció (segons les informacions oscil·la entre el 60% i el 70% ). Des de MdM, volem recordar que un dels punts fundacionals del nostre moviment ha estat la constatació de la desafecció que experimenta la militància d'ICV. L'abstenció, amb totes les observacions que es puguin fer, mostra nítidament l'abast d'una desafecció que ara podem considerar numèricament i que no podem defugir. Aquest fet  indica en bona mesura el grau d'implicació de la militància del partit en un afer de gran relleu com és l'elecció del seu màxim dirigent. 
No acceptem argumentacions estrictament tècniques o de l'estil de que "hi havia un sol candidat", per determinar un resultat que evidencia una crisi política general que també s'experimenta en primera instància a l'interior dels mateixos partits polítics.

4) MdM centrarà la seva activitat més immediata en les tasques de l'assemblea nacional, a la defensa de les esmenes i a explicar els trets generals del corrent d'opinió: valoració crítica de les relacions govern-partit i d'algunes intervencions des dels departaments d'interior i de medi ambient, defensa de la coalició ICV-EUiA-EPM més enllà de les eleccions, perfil anticapitalista, pràctica sociopolítica, mesures contra l'acumulació de càrrecs dirigents i institucionals, etc.

6 comentaris:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

és cert que algú s'ha d'embrutar i implicar-se des de dins del sistema, tot i això, ja que tots estem en el sistema-com diu Negri, no hi ha un espai exterior- i el sistema es diu CMI o capitalisme mundial integrat (malgrat que ara hi hagi "potències" emergents), cal entendre que els camps d'intervenció son multiples. Estic d'acord en fer treball institucional, i en anar a les eleccions, i fer allò de la "llarga marxa des de les institucions", però tot això s'hauria de fer com a part d'una "agenda" política general que inclou les institucions com un front més i no com un espai determinant de "tot". Això és el que defensem els de Manifest de Maig. La direcció i la majoria d'ICV converteix el fet institucional en l'eix del "tot" i les eleccions en el sistema de representació únic. En aquest sentit la cosa deriva i es produeix una triple mutacio: el partit-empresa, les organitzacions del partit-agències i els militants-adherits/socis... amb una agenda condicionada per fer bon paper electoral amb tot el que comporta (imatge, centrar discurs, substituïr el coneixement de la realitat a peu de carrer i militant per les pràctiques demoscòpiques i el sondeig permanent de les tendències del "mercat")...
tot plegat planteja interrogants i quan gent com nosaltres ho plantegem sen's encoloma una etiqueta estigmatizadora: per la direcció som freakies, trotskistes, resentits, "no proposem alternatives", etc...
Només estem impugnant amb arguments una trajectòria de tacticisme incert on el que ha passat és que les aliances socials que anavem forjant s'han anat perdent per que aquestes tenen un sentit critic de la societat i no admeten coses com les que fa interior, el baltasar (que, per cert, no el treuen de cap manera), el paper subaltern amb el psc i tantes coses que hipotequen un projecte "ben intencionat" que ha esdevingut el color i la marca verda de l'auca dels sis (pp,ciu,ciutadans,erc,psc i nosaltres).

Anònim ha dit...

amb l'abstenció que tenim n'hi ha per tancar el partit i dedicar-se a les ong's. saura i companyia haurien de plegar per dignitat. el passotisme de la gent de la base té alguna explicació o no?

Anònim ha dit...

jo vaig anar a votar un NO com una casa i suposo que soc la cosa més minoritària del món... però em dóna un mal rollo molt gran el paperot que fem a IC-V des de que anem de mosso d'esquadra pujat.

Anònim ha dit...

felicitats Manifest de Maig per haver mantingut l'esperit critic d'un partit que ja no és el que pretenia ser. La vostra proposta demostra que encara hi ha gent que dóna més importància a les idees que als càrrecs. 10% de vots en blancs no és poc pels temps que corren i per el marcatge que ha fet la direcció nacional.

Verd i roig ha dit...

els resultats de la consulta sobre el president Saura a ICV han mostrat que un 17% del cens no li dóna suport (10% en blanc i 6% vot negatiu) i de que més del 60% s'absté...
alguna cosa interessant passa quan els partits estan de recessió participativa...després ens queixem de que la gent no va a votar a les eleccions. Sens dubte que cal reorientar l'acció política en clau més militant, en clau de carrer i marcar distàncies amb els calculs governamentals... també hem d'animar al president "in pectore" a fer la lectura precisa d'aquestes dades ---aprofitem per felicitar-lo en la seva reelecció---

Anònim ha dit...

solidaritat amb els estudiants reprimits per els mossos, no a les detencions.

buidem les aules!
omplim els carrers!

icv-euia : sumem-nos a la lluita i deixem de fer el pressec amb el govern neoliberal de la generalitat!