manifest de maig, l'espai de debat de l'anticapitalisme i de l'ecosocialisme.

Per contactar, contribuïr o adherir-se a aquest espai d'opinió ens podeu enviar un mail a verdiroig@hotmail.com

dijous, 18 de setembre del 2008

puntualització d'algunes referències a la premsa

Davant de les informacions i titulars contradictoris apareguts a la premsa, posteriorment a l'assemblea de MANIFEST DE MAIG a Cardedeu, volem aclarir uns aspectes:

a) El nostre corrent planteja un debat d'idees entorn del projecte ecosocialista, les relacions partit-govern-societat, el funcionament intern del partit, la comunicació externa i interna i, especialment, la preparació de l'Assemblea Nacional d'ICV.

b) Sortint al pas a alguns titulars de premsa, on es diu "que avalem" (diari Avui) o ens oposem a la figura de Joan Saura, Manifest de Maig vol aclarir que aquest corrent no s'ha pronunciat en relació a aquest tema i que, en tot cas, es tractarà en reunions i consultes futures.

c) El corrent està format per adherits i adherides, a títol personal, de les zones del Maresme, Vallès Occ., Vallès Or. i La Selva. Els darrers dies hem rebut adhesions individuals de les ciutats de Reus i Barcelona.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

opinió molt particular: si estem cansats de mil problemes causats per la direcció actual d'iniciativa, no hi ha més remei que recomar-li de bones maneres al Saura que sigui prudent i no tingui la temptació de presentar candidatura a la presidència, no penseu?

Anònim ha dit...

De moment no crec que tinguem un candidat millor, veient que els joves que eren la meva esperança, estan mes pendents del seu lloc de treball i tot això els condiciona no vulguen -sa mullar com esteu fent els del Manifest de Maig, crec que podria ser molt important per ICV si trobeu amb el vostre treball un revulsiu que tots plegats puguem utilitzar per engrescar a la ciutadania i la gent de la coalició.

Sort i Bona feina

Anònim ha dit...

Sóc miltant d'ERC, i la majoria dels vostres plantejaments també els subscric.

Ara bé, tenint en compte que els estats-nació europeus són qui control·la la UE, no entenc com ICV noe entra a combatre més frontalment el centralisme espanyol. Espanya, un dels estats-nació europeus que més drets contra la condició humana vulnera, i una d'aquestes condicions és el dret a la llibertat lingüística. L'estat espanyol mai ha defensat el dret d'ús del català, en tot cas, l'hem defensat els mateixos catalans, per tant, si ICV defensa la llibertat de tots els pobles del món, el primer poble que ha de defensar és el poble català com a comunitat lingüística, i la principals manera de lluitar pels drets del poble català és exigim que s'accepti l'ús del català als Parlaments Espanyol i Europeu i això fins a les últimes conseqüències, perquè de l'acceptació de la llengua en depèn l'existir del poble català de manera oficial o no.

Salut, independència i Europa dels Pobles Units!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Albert:
de la mateixa manera que suggereixes el tema del combat al centralisme -altrament és el tema central d'on es deriva tot el discurs d'ERC i té uns fonaments raonablement exposats- , jo et suggereixo que plegats ens plantegen el combat al capitalisme...aleshores podrem saber amb més precisió com anem de coincidències i de línies d'atenció.

Company, la meva opinió és que el deficit ideològic comú que tenim les esquerres, possiblement sigui aquest: plantejar estratègies de resistència, alternativa i organització davant del capitalisme. El tema nacional, com tots, és una derivació del marc general que, efectivament, cal atendre. Assumint això potser entendrem que no tots els mals venen de "Madrid" -tot i que la batalla per superar els centralismes és una bona part del que ens toca fer-. Hem de tensionar, penso, la correlació social, ecologista, emancipatòria i partidària de l'autodeterminació, de manera més oberta, d'acord.

Anònim ha dit...

ESTARIA MOLT BÉ QUE EL CONSELLER SAURA, PRESIDENT TAMBÉ DEL NOSTRE PARTIT, NO PERMETI QUE ELS MOSSOS COL3LABORIN EN LA CRIMINALITZACIÓ DEL XICOT QUE HA "ESTAFAT" BANCS DE MANERA TESTIMONIAL PER AJUDAR A DIFONDRE LA GRAN ESTAFA MUNDIAL DEL MÓN BANCARI.

SI INTERIOR PASSA D'AQUEST TEMA DONARÀ UNA BONA NOTÍCIA I ENS AJUDARÀ A ENTENDRE QUE ANEM PER BON CAMÍ.

PER UNA ICV D'ESQUERRES, ECOLOGISTA I ANTICAPITALISTA

penyabogarde ha dit...

Si el Barça surt del forat, perquè no ho pot fer una ICV més lliure de la potència montillista? eh?

Anònim ha dit...

AL CARRER CIUTAT NO US FARAN CAS I US TERGIVERSARAN DIENT QUE SOU UNS EIXELABRATS I FEU GUIRIGALL.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Darrerament s'associa debat amb guirigall i és una llàstima que no s'estimuli prou aquesta determinació de fer fort un projecte a base de discrepar, proposar, xerrar i escriure. Bé, mals temps per la lírica, ho escrivia Bertolt Brecht i ho cantaven Golpes Bajos.

CONTINUEM EL GUIRIGALL.