manifest de maig, l'espai de debat de l'anticapitalisme i de l'ecosocialisme.

Per contactar, contribuïr o adherir-se a aquest espai d'opinió ens podeu enviar un mail a verdiroig@hotmail.com

dimarts, 22 d’abril del 2008

DEBAT D'IDEES PER RELLANÇAR ICV


Aquest blog va començar a funcionar la passada tardor, mesos abans dels episodis negatius de les eleccions legislatives de març i dels efectes de la "crisi de la sequera" al sí d'ICV-EUiA-EPM i dels sectors del territori. Verd i Roig és un blog que va apareixer amb la finalitat de fer circular el debat d'idees relacionades amb ICV, la situació del projecte ecosocialista, l'espai de l'esquerra transformadora i, molt genèricament, les temàtiques derivades de la teoria i de la pràctica política del nostre entorn cultural i social.

L'horitzó de l'Assemblea Nacional d'ICV, convocada a la tardor d'aquest any, ens permet reobrir les línies d'atenció que puguin contribuïr al rellançament del projecte ecosocialista, de la pràctica sociopolítica i del doble vessat govern/carrer que volem aprofondir per ICV i per la coalició.

Així doncs, parlarem d'ICV i del govern, de la política d'esquerres, de la societat, del pensament i de l'acció.

Les intervencions i comentaris -crítiques o no- corresponen individualment als signants i ho són, de manera col·lectiva, les que apareixen signades per "Verd i Roig".

11 comentaris:

Roger Solé Galofré ha dit...

No a tots els funcionaris polítics del nostre partit els té que perillar la cadira.....
Desde el meu punt de vista, penso que els màxims dirigents d´ICV haurien d´estar no més de 8 anys a primera línea i si després d´aquest anys han fet una bona gestió, el premi seria un càrreg durant una temporada com ha funcionari polític. Entenc que dins la gestió del partit tenim que tenir una serie de gent que treballi les coses ordinaries del dia dia.... No pot ser que els nostres dirigents fagin aquesta opció i s´oblidin del nostre ideari, reinvindicacions i de la seva profesió. Quant es porta tant de temps s´oblida un d´on be i cap a on va......

Salut i canvis

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ROGER el debat sobre la professionalització mereix un tractament específic, calen professionals però aquests no poden hipotecar les decisions politiques arriscades amb el seu vot als organisme de direcció i poden bloquejar propostes innovadores, mireu a CIU o al PSC, quan fan un congrés no s'arrisca massa, tots els delegats viuen de la política i això és paralitzant, a ICV hem de mesurar aquesta temptació, també passa a CCOO on molts delegats són alliberats del mateix sindicat.

Anònim ha dit...

Ojalà m'equivoqui. Tinc la sensació de que ICV ha entrat en una decadència que no es correspon amb l'estat d'implantació que fa molt poc teniem. Em sembla que en els darrers mesos hem entrat en una fase que costarà molt de redreçar. Miro enrera i veig la línia ascendent que teniem a les eleccions autonòmiques que ens van portar representació a totes les demarcacions i 12 escons. Observo la frustració del repartiment del pastís al govern, no entenc ni que em registrin com podem portar el departament d'interior amb el poc que tenim i les opcions més interessants socialment parlant que hauriem de prioritzar. dES D'aquell moment comença el setge dels diaris contra ICV i també de molta gent més radicalitzada que agradi o no agradi fins ara almenys o ens recolzava o ens ingnorava, llavors noto que la nostra canxa va avall i es nota molt a les municipals. Les municipals son un pal, desaperaixem del consistori de Tarragona, una putada grossa ara que anavem junts en la coalició, i tot el que m'arriba d'altres llocs té a veure en la politica d'estar al govern fent cap baix amb el dep. d'iNTerior. Joves que estaven a un pas d'entrar a ICV es tiren enrera ja que la nostra imatge és molt tibada. El Saura és un bon home però no comunica bé les coses i som victimes de molts atacs sense resposta. Passem dies i veig ICV lluny del que era, sembla incompresible que amb el 9% de vots que ja és molt, a dins no sabem que fer i "cunde el desconcierto", però cada dia es nota més i zas! les legislatives amb el vot útil, el pobre Herrera fent forat com pot i un altre pal. No en tenim prou amb les eleccions legislatives i el Baltasar com un elefant en una catxarreria amb els seus sistemes especials de fer politica i el "secreteo" sobre el desviament de el Segre en plena campanya i nosaltres sense saber-ne. I ara amb L'Ebre que es fa una proposta incomode però justificada una vegada ens hem guanyat les hosties de tothom. i ja no parlo del mal que fa que un conseller d'ICV ensenyi la porta de la gent iniciativera de l'Ebre. Però...què és això?????

de debò que m'he plantejat plegar del partit, no per l'Ebre sinó per la sensació de que als problemes de funcionament del partit no es posen remeis sinó que es poden més dificultats.

Voleu dir que algú dirigeix aquest partit?

Però una retirada tampoc convé doncs ICV té una història i un espai per correr i llegeixo aquesta tribuna d'internet i penso que no estic sol en els neguits sobre ICV.

pENSAva deixar-ho, ara veig que el canvi a ICV depen de nosaltres i de que siguem atrevits canviant les coses i aportant el nostre esforç des de la base. Potser tot això pot anar bé per reanimar-nos plegats io si no es vol canviar des de dalt , potser que ho belluguem des de baix.

seguiré aquests debats i a veure si es fa correr aquest blog.

Anònim ha dit...

si no ens espavilem a comarques, una broma que es diu C.U.P. creixerà a costa d'ICV, D'EUIA i d'ERC. Els hi posem molt fàcil. Només hem de seguir fent seguidisme del PSC i la resta és bufar i fer ampolles. El programa de la C.U.P. és dir NO. És un NO a la política de gestió, a la nostra fleblesa davant del PSC, a les ambigüitats. El drama d'ICV-EUIA i d'ERC és que tot el que van aconseguir als territoris anirà de baixada i el joven , el poc jovent que vol fer politica, estarà cada vegada més interessat en el NO a tot de la C.U.P. i el fracàs d'ICV-EUIA i ERC consistirà en haver governat en favor del PSC i haver caigut de ser organitzacions fortes a ser residuals amb gent cremada i envellida. com podem recuperar-nos?

la frase clàssica:

"RENOVARSE O MORIR"

Anònim ha dit...

Farem un comentari a quatre mans i a veure si ens en sortim:

Les més sinceres felicitacions a la vostra idea de fer EL DEBAT i als continguts generals que exposeu en aquest blog.
Us hem descobert des de la xarxa de blogs i ens ha sorprés gratament de que des del mateix espai polític d'Iniciativa i d'Esquerra Unida apareguin nítidament unes
referències clares al que forma part de l'ideal del ser d'esquerres.
Mentres la gestió de govern sotmesa al PSC fa mal a la gran idea original d'ICV i d'Esquerra Unida Alternativa, es pot observar gratament que les bases persisteixen en AQUESTES INQUIETUTS. Ben fet.I ben segur que amb les idees i principis clars es pot estar més arrelat en els dies presents.
Us animen al vostre repte. Tant de bo s'encomani al conjunt de bases d'Iniciativa i d'esquerra unida que avui estan veient el camí equívoc de dependència del PSC que es fa des del govern de Montilla i que tard o d'hora caurà per la mateixa voluntat que tenen socialistes i CIU de fer una politica conjunta neoliberal i més complaent als interessos de les empreses i bancs.
Desem aquest blog en els "favoritos" de l'ordinador.

Anònim ha dit...

Faré un comentari, Des de el meu punt de vista,estic d'acord amb el roger quan diu que els màxims dirigents d´ICV haurien d’estar no més de 8 anys.
i el càrreg durant una temporada com ha funcionari polític, crec que no faria falta ja que la majoria podrien tornar a les seves feines que segur seran prou bones mes de 800 euros, el que s'han de creure es que el lloc Avon estan es provisional,sisplau prou d’ alliberats.
quan tenim gent a l'oposició matança a treballar per el partit per 120 euros cada dos mesos,
fins i tot ens passarà la ma per la cara ERC amb els laterals de la autopista del maresme (que estan preparant una campanya , i estaran en contra) i nosaltres fent la cova al PSC i calladets.
PROU comencem a fer la nostre feina,fins i tot pensem amb sortir del govern, i si tenim problemes econòmics que renegocien las deutes (com tothom).

Jordi Garriga i Molinera ha dit...

En primer lloc, felicitats per haver creat aquest fòrum de reflexió "alternatiu" als espais "oficials" de debat. Crec sincerament que cal dialogar molt sobre el moment que viu ICV.

Sobre el tema de la situació d'Iniciativa dins del Govern d'Entesa (que, com a derivada, és el tema de la pròpia existència d'ICV com a projecte polític autònom) em permeto remetre'm a un article al meu bloc: http://jordigarriga.blogspot.com/2008/04/governant-les-contradiccions.html (ja direu a quant va la falca publicitària ;-)

Au, a seguir treballant, que de feina no en falta pas...

Salut!

Anònim ha dit...

ep! el penultim comentari, signar per "àngel" no pertany a l'Àngel Pagès -és a dir, al que signa aquest comentari-.
No és per desmarcar-me, senzillament ho faig constar per raons elementals de procedència. Cada "àngel" assumeix el que escriu i, en aquest cas, no he estat jo.

Salut i debat a tots i totes.

Àngel Pagès, Premià de Mar ICV

Anònim ha dit...

ep!!!!! quans àngels en xarxa!!! Mondéjar, Pagès, Muñoz...

COALICIÓ D'ESQUERRES ha dit...

visiteu el nostre blog, A PREMIÀ DE MAR celebrem el MAIG DEL 68 i us convidem a venir...

Àngel Mondéjar ha dit...

eii perdoneu,no volia crea confusions el comentari escrit per angel es meu,
com ja sabeu no tinc cap problema
assumir el que escric,
salut i fins aviat