manifest de maig, l'espai de debat de l'anticapitalisme i de l'ecosocialisme.

Per contactar, contribuïr o adherir-se a aquest espai d'opinió ens podeu enviar un mail a verdiroig@hotmail.com

dimarts, 23 d’octubre del 2012

Reflexions des de la banda esquerra de l'atac

"El tema", és a dir, la crisi del règim, la plurinacionalitat, l'internacionalisme, les eleccions basques, gallegues i catalanes i tota la gamma d'afinitats electives i amistats perilloses, desferma moltes polèmiques. A vegades, però, es troben articles i treballs sortits des de la banda esquerra de l'atac que, a més d'analitzar "el tema", aporten coordenades possibles de cara a la perspectiva d'una esquerra unitària, rupturista i pluralment rigurosa.

Una perspectiva, per cert, molt complexa. Més enllà del que avui representa una esquerra que encara té el balanç pendent de dos tripartits plens de renuncies, de les dificultats d'implantació d'una esquerra anticapitalista a prova de lluites i d'una opció d'unitat popular emergent peque avui no contempla confluències amb altres experiències rupturistes organitzades, caldrà potenciar un instrument comú de l'esquerra combativa d'aquest país. 

Sigui com sigui, i amb l'adveniment d'un Artur Mas reforçat i desplegant la narrativa dels poderosos, molta incompetència haurà de tenir l'esquerra política i social d'aquest país si aquesta no és capaç de lliurar una resposta de conjunt, arrelada socialment (recordem els moments més actius del 15m) i conscient de la magnitud de la tragèdia.

Ressenyem tres textos publicats a les revistes Sin Permiso i Viento Sur. Des d'aquest blog apostem per anàlisis d'aquestes característiques i per escenaris post-electorals que facin possible un habitacle confortable per al conjunt de l'esquerra anticapitalista, internacionalista, sobiranista i feminista (i el que calgui afegir).

11 de septiembre de 2012: ¿un antes y un después ... - SinPermiso


Reino de España: las elecciones que preceden a la ... - SinPermiso 

www.sinpermiso.info/.../index.p...


De la Diada al 25N: Notes sobre la situació política ... - Revolta Global revoltaglobal.cat/article4913.html