manifest de maig, l'espai de debat de l'anticapitalisme i de l'ecosocialisme.

Per contactar, contribuïr o adherir-se a aquest espai d'opinió ens podeu enviar un mail a verdiroig@hotmail.com

dissabte, 14 de febrer del 2009

Apostem per una Europa Social, apostem per Esquerra Unitària Europea


Definició sobre les estratègies per lluitar per una Europa Social, en front el model Lliberal i de supeditació als interessos econòmics dels poderosos.

Davant de l'ofensiva de la Dreta Europea per refundar el Capitalisme, per desregular el model laboral i social Europeu, per aprofundir en les desigualtats entre els ciutadans i nou vinguts que son institucionalitzats com a una nova classe treballadora a explotar, o per lluitar pel dret a la igualtat de l'accés al mercat laboral, defensant el dret de les Dones, les classes populars, els treballadors, els joves, els col·lectius amb una situació de precarietat. Davant del model Europeu dels Grans Capitals i la Banca, hem de confrontar un Espai de Lluita conjunta dels ciutadans/es, treballadors, joves, dones, nou vinguts, que tinguin com a fita la consecució d'un model socialista, ecologista, feminista i d'emancipació.

Superació del dogma Capitalista, model intocable i de visió única per a molts. Aquests son els reptes reals d'una ICV de bases militants. La pregunta que ens toca fer ara es...amb qui ens tenim que agrupar??, amb qui em de trobar camins comuns de lluita??. La resposta a de ser la del Grup de L'Esquerra Unitària Europea.

Des de Manifest de Maig, volem Lluitar contra un sistema Capitalista que es transmuta i genera noves formes organitzades de pressió, que vol trencar fronteres nacionals i continentals per imposar les seves normes i condicions en front la Crisis Sistèmica que pateix.

Unifiquem criteris i actuacions amb la resta de formacions polítiques de l'esquerra transformadora Estatal, Nacional, i Europea. Apostem per un grup amb una definició de bases sense matisos, apostem per el Grup Parlamentari de l'Esquerra Unitària Europea – Esquerra Verda Nòrdica.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

foteu en camp d'ICV !

SOM VERDS!

Anònim ha dit...

un señor pide abandonar el partit verd, otro señor se pasa por el forro el proceso democrático europeo y las normas de convivencia y se manifiesta por un supuesto partido anticapitalista que no es más que un tremendo montaje del trotskismo de toda la vida. Luego le doy un repaso a la web y se castiga severamente y sin menudencias a un gobierno de la generalitat que es una excepción europea. Y para más INRI aparecen enlaces con toda la extrema izquierda continental como si esto fuera el frente revolucionario del mundo mundial.
¿Ante esto quien se extraña de lo que sucede?
La dirección del partido no se plantea tomar cartas en el asunto. Resulta arduo y azaroso de leer cosas que superan con creces el modelo de partido que tenemos y por el cual hemos luchado. Ahora aparece un amasijo de ultraizquierdismo irascible con trotskismos a mansalva, exageraciones antisemitas y cantos del gallo. Me resulta chocante observar las apuestas europeas de este grupo manifiest de maiG. Nada más y nada menos que regresar a la caverna de la izquierda del Muro o meterse a antistema y a gritar NO NO NO con los cánticos de sirena de la cuarta internacional.
Acaso ¿no és una apuesta de profundidad el mero objetivo de una izquierda verde ocupada de lo social y de la reserva del planeta?
¿¿¿Donde vamos con tanto dogma, joder???
democracia interna sí, pero de ahí a querer grupusculizar ICV, eso ya son perdices de otra caza.

Anònim ha dit...

i tú de que vas ?

si no ets d'ICV millor que "CIERRES EL PICO" en els temes que afecten Iniciativa i et dediquis a la pancarta trotskista bla bla bla


que nosaltres ja tenim prou feina amb
fer acció de govern i contacte amb la gent que ho necessita.

Anònim ha dit...

i tú de que vas ?

si no ets d'ICV millor que "CIERRES EL PICO" en els temes que afecten Iniciativa i et dediquis a la pancarta trotskista bla bla bla


que nosaltres ja tenim prou feina amb
fer acció de govern i contacte amb la gent que ho necessita.

Maxi ha dit...

Francament, la desproporció dels atacs per part de "hooligans" com les que trobem més amunt, no fan sinó donar més fermesa a les paraules expressades en l'article.

El cas, es que tal i com varen expressar des de la Direcció del Partit, en referència a un Manifest del que precisament MdM no érem els propietaris, ICV no farà pactes amb la Dreta, fent així una interpretació particular -legitima tot a dir- del Manifest quant parlava de valorar altres pactes que anessin més enllà del PSC i ERC. Traslladat això a Europa, ens trobem amb uns aliats -Verds, això si- que han pres una deriva clarament liberal en els seus postulats socials i d'aliances polítiques. Per tant, i fent us de les mateixes directrius empresses a Catalunya per part de la Direcció en les nostres polítiques de pactes, no veig que no es pugui exposar de forma tranquil·la, el fet que potser i davant de l'ofensiva de la Dreta Europea (Romeva ja ens adverteix sobre aquest risc en el seu bloc) la recerca d'altres espais i formes de lluita, prenen com a objectiu evident, la unificació de criteris de les esquerres transformadores d'Europa -per que som transformadors, no?-. Es a dir... som Verds??, SI, i com a Esquerra Verda ens definim com a Ecosocialistes al fusionar els dos conceptes, per tant no em de deixar-nos enlluernar per aquells que diuen defensar l'ecologisme des de posicions lliberals o conservadores.

En el si del Grup Parlamentari de Esquerra Unitària Europea, també hi ha l'Esquerra Verda Nordica, i per que no la nostra??.

Reflexions i debat obert, no per generar menyspreu i atacs de Visió Única per part de adherits amb pell fina, sinó per parlar d'allò que militants de base trobem necessari. Es farà consulta a la militància sobre aquest afer??.

Reflexionem de tot plegat.

Anònim ha dit...

esquerra unitària europea ?
són els residus estalinistes del PCF, PCE, PCP i del Honekker de l'est.

NPA ?
és la paranoia trotskista i de barricades i foc.

Partit Verd Europeu?
l'esforç d'una esquerra verda moderna i respectable.

El millor no és qui crida a la barricada trotska o el que neteja la falç i el martell estalinista.

El millor ho ha de demostrar arremangant-se per governar i ser responsable davant les injusticies i el canvi climatic mal gestionat.

Romeva eurodiputat!
Visca el Partit Verd Europeu!

Anònim ha dit...

si això no és trencar Iniciativa n'hi haurà per anar al doctor.
voleu merder.

Anònim ha dit...

per al·lusions: esteu pixant fora del test.

visca l'esquerra verda

Anònim ha dit...

entre los estalinistas de la esquerra unitaria y los trotkistas del partido anticapialista me parece que los del manifest de maig ya no sabeis ni en que siglo estasi ni en que mundo os habeis metido

visca romeva

Anònim ha dit...

5 INTERROGANTS. 5 PREGUNTES.

1) M'AGRADAVA ICV I ARA NO IDENTIFICO QUE SIGUI UN PARTIT D'ESQUERRES. ÉS UN TEMA DE LA IMATGE?

2) SI ICV ÉS D'ESQUERRES, PREGUNTO:
SERIA CAPAÇ DE LLUITAR AL MARGE DE LES NORMES D'AVUI?

3) SI ICV ÉS D'ESQUERRES I ÉS VERD, PODRIA ANAR AMB EL GRUP D'ESQUERRES UNITARI O AMB ELS VERDS AL MATEIX TEMPS?

4) SI ICV VOL TRALLA, LA SEVA LLUITA PASSA PER DESPATXOS ?

5) SI ICV I EUiA VAN JUNTS, PODEN ANAR JUNTS SEMPRE PER SORTIT DEL GOVERN I PASSAR A L'EMBAT DEL DIA A DIA?

I UN DUBTE: VOTO O LLUITO ?

Anònim ha dit...

QUINA PENA LLEGIR AIXÒ D'ICV-EUIA!

El grup parlamentari d’ICV-EUiA vol deixar clar que comprèn la insatisfacció dels sindicats respecte la LEC com a un dels motius per a convocar aquesta vaga, però la funció del grup no és donar suport a aquesta convocatòria.

La tasca d’ICV-EUiA serà la de treballar per fer possible un acord de consens entre l’executiu i la comunitat educativa en el tràmit parlamentari de la LEC.

Emplacem la Conselleria d’Educació i els sindicats d’ensenyament a esgotar tots els ponts de diàleg per buscar els compromisos necessaris amb l’objectiu d’evitar la vaga convocada del dia 19 de març.

Donem suport a la tasca que el Govern de la Generalitat ha fet en la inversió dels darrers anys en educació pública, tant pel que fa a construccions escolars, com en les condicions del professorat a l’aula així com també en el que fa referència a la reducció de les hores lectives.

Alhora, en els darrers anys, el sistema educatiu públic català ha incorporat més de 190.000 alumnes i volem deixar palès de la dificultat que això ha suposat pel sistema educatiu català a les que els mestres fan front en el dia a dia.

Maxi ha dit...

Hola Pau, 5 respostes:

1) Ser o no ser d'esquerres es sempre molt subjectiu. Per a segons qui, ser d'esquerres es limita en fer x lleis que tinguin contingut social, ecologista, i reformista -i no em vull referir a ICV en concret-, i hi ha altre gent que pensem que s'ha de ser més agosarat i dir les cosses pel seu nom..:el sistema actual es generador per si mateix de les desigualtats socials, de la divisió i generador de classes socials, de la espoliació de l'entorn i recursos naturals. Per tant, em de introduir els canvis necessaris per anar cap a una societat més justa, amb un equilibri entre benestar i entorn, consum i espoli dels recursos... O sigui una esquerra transformadora, ecologista -i feminista-. Imatge?, home per desgracia sempre existeixen les etiquetes, el cas es omplir-les de contingut.

2)ICV es una organització plural, i per tant en el si de la seva organització hi han diferents pensaments i col.lectius que porten a la pràctica el seu treball militant des de diferents espais... Moviments Socials, Entitats, Associacions, Sindicats... i des de el propi partit, es clar!. El partit esdevé un instrument de expressió de tots aquells agents socials progressistes i ecologistes, per poder traslladar el seu treball a uns nivells que puguin tenir una plasmació real -nivell polític- per transformar la realitat actual. O sigui, segons aquest principi que defensem a MdM, fer política des de les bases cap als espais de representació, i no a l'invers.

3) Això ja es més complicat, i necessitaria un debat ampli -la idea del meu escrit-. Jo defenso una opció unitaria a Europa, i això passaria per formar part del grup de Esquerra Unitaria, o -això potser seria més fàcil-, que el partit Verd Europeu i Esquerra Unitària, passessin a tenir un grup Europeu conjunt, en el que es parles de Esquerra Unitària Europea/Esquerra Verda.

4) Això és difícil de respondre. En tot cas es un camí que tindríem que trobar, ja que en els moments presents, on la Crisis posa en qüestió tantes cosses inqüestionables fins enguany, i els Socialistes apliquen novament receptes de més del mateix, es moment per que les esquerres transformadores pressionem per anar cap a alternatives més socialistes, o en el nostre cas concret més ecosocialistes. El cas es que no es feina només dels parlamentaris i dirigents nostres, es feina de tots mitjançant la lluita clara de carrer, i/o dels espais de treball de cada persona.

5) ho sento però no entenc la pregunta. Si el que vols es que convidi als companys a plegar del govern.., no ho faré. Sortir o no del govern es té que basar en un tema de conflicte de idearis insalvables entre els diferents partits de govern, o en un incompliment del pacte d'Entesa. Tot i això, aquest pacte es té que revisar -obligació per continuar en el govern-, i ICV, té que tenir projecte propi més enllà d'aquest acord de govern. Assumptes com els de la LEC i Bolonya ens tindria que posar en posició de conflicte amb el govern, ja que l'educació es un dels pilars de lluita de l'esquerra, i la seva privatització...

El teu dubte: vota i lluita!!. La política o la fas o te la fan company.

Anònim ha dit...

dilemes d'extrema esquerra que no necessitem en un partit com el nostre que ja ha fet una aposta radicalment favorable a les reformes democratiques, al govern d'esquerres i a la modernització del llenguatge politic.
Els vostres fonaments estan totalment superats per la realitat i l'esquerra ara pot fer ponts internacionals amb OBAMA i les propostes verdes que arrelen a molts governs.

Proposeu fer remor i prou.
Els partits han de ser màquines col·lectives amb gent preparada per oferir un servei a la comunitat i una solida formació en la gestió del poder públic.

Les idees estancades en el moviment obrer antic estan superades en una societat del tot abocada a dificils reptes.

No podem fer participar a tothom. El que hem d'assegurar és la bona gestió, comunicació i desenvolupament tècnic de les idees que representem.

Les sinergies comunitàries depenen d'un bon model de partit modern, ben presentat, amb idees-força i slogans comprensibles.

Voldrem avançar millor fent d'ICV un partit amb força rigor tecnic i que sapiga oferir uns serveis a la gent en general.

aquesta és la sinergia moderna del marc politic d'una organització renovada que hem fet que superi els dilemes que proposa el manifest de maig.

les retòriques de l'obrerisme i de l'anticapitalisme pertanyen a les tendències ossificades del vell sindicalisme que no compren les classes emergents més mitjanes, més tecnològiques i més co-equipades en la nova esfera dels models de relació indirecta i de representació en espiral.

el partit modern ha de parlar amb els signes del present i fer estructures de comunicació audaces.

el dilema del manifest de maig és la rotació del temps com si fos un dispositiu de confrontació.

de marx ens queda un referent historic que ha tingut moltes pèrdues i errors.

heu llegit Giddens?

no aniria malament. La ecologia d'esquerres no és només ANTI i pot proposar coses com el consens ecològic i laboral concentrat.

mercès per la vostra tribuna.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

si aquest darrer comentari té algun paràmetre d'esquerra transformadora, n'hi ha per creure en els extraterrestres.

referència Giddens, l'arxi-socialiberal de la tercera via, l'ideòleg de Tony Blair.

Anònim ha dit...

manifest de maig és la caverna antiecologista formada per gent dogmàtica i gent contrària al govern d'esquerres

Anònim ha dit...

em sembla que plegaré del partit perquè acabo de llegir una convocatòria unitària ecologista per el dia 22 de marc contra la politica de medi ambient de la gene. I és molt raonable en els seus arguments.

Anònim ha dit...

la tarea principal de la izquierda es su unidad frente a la derecha y en Cataluña esto implica defender el gobierno tripartito y hacerlo a capa y espada ante los embistes de la derecha convergente.

Iniciativa tiene que ser responsable y no dejarse llevar por cantos de sirenas del analfabetismo politico de la extrema izquierda.

El gobierno es una apuesta estratégica para fortalecer la democracia desde convicciones unitarias y diáfanas.

Seré vehemente para decir que todo lo que leo en este soporte-blog me parece obra de gente poco acostumbrada a bregar por un ideal democrático profundo y poco dedicada a las tareas de responsabilitada ante el curso de los acontecimientos.

ICV puede dar muestras de seriedad fundadas en el arte de la politica efectiva, la gestión pertinaz y su mensaje equilibrado.

Una lanza por el compañero Joan Saura y un grito de apoyo a los compañeros y compañeras que no se merecen la hostilidad del grupo disidente del Manifiesto de Maig.

Señores del manifiesto:

¿ a qué esperan ustedes a seguir el camino de otros para deambular por el barro de la extrema izquierda anticuada y berreante ?

Anònim ha dit...

provocant així acabarem abandonant el partit per asfixia, quina mala llet corre al carrer Ciutat!

Anònim ha dit...

prou de fer ressucitar el comunisme, pesats!

Anònim ha dit...

LA REPRESSIÓ DELS MOSSOS ALS ESTUDIANTS.

SAURA DIMISSIÓ !

VIDEOS I IMATGES A:


http://intersecciones.wordpress.com/

Ecosocialista ha dit...

Yo no creo que ICV tenga que formar dentro del grupo de la Izquierda Europea... ese grupo que ha defendido al lobby de las nucleares y de las industrias automovilisticas.

ICV si quiere ser de izquierdas y ecologista DE VERDAD que se quede en el Partido Verde Europeo y en el eurogrupo de Greens/EFA