manifest de maig, l'espai de debat de l'anticapitalisme i de l'ecosocialisme.

Per contactar, contribuïr o adherir-se a aquest espai d'opinió ens podeu enviar un mail a verdiroig@hotmail.com

dijous, 22 de novembre del 2007

ECOSOCIALISME. DEBAT I CRÍTICA DES DEL SUPORT A ICV






Una esquerra de síntesi. L'ecosocialisme no refusa el passat de l'esquerra plural socialista o comunista. No dóna per superades les idees sorgides dels diversos corrents de l'esquerra política i social. El terme ecosocialista és un concepte que incorpora i suma. L'ecosocialisme és una definició relativament nova. Hem d'actualitzar teoria, canviar mètodes d'intervenció i posar en marxa altres dispositius de "fer política". Convé anar a fons.

Aquest blog vol fer debat i fer aportació. Efectivament, és un blog crític. Crític no vol dir a la contra. Els que iniciem el debat no ens sentim identificats amb la bronca caracterísitica del criticisme tradicional. Pensem que ICV és una aposta de futur. Pensem que avui podem correr riscos d'institucionalització, d'organicitat acrítica i d'oblit del territori social que ens justifica com a partit. Tot plegat no passa, però, per espectacles pseudocrítics com els produïts a la darrera assemblea comarcal del Maresme, de la qual en som testimonis la gent de Roig i Verd. No és això. Les propostes díscoles, disidents o de protesta, s'han de formular des de la consideració de que necessitem un partit seriós, obert i capaç d'assumir propostes contradictòries.

És per això que VERD I ROIG vol ser un blog obert i de discusió, un espai de base per eixamplar el projecte més enllà de l'agenda político/electoral que, altrament, és ineludible i necessària. Volem un debat horitzontal al servei d'ICV, del nostre entorn, de la nostra coalició i del projecte que defensem. Aquest, i no altre, és el sentit crític d'aquesta tribuna.
UN TEXT IMPRESCINDIBLE EN EL DEBAT ECOSOCIALISTA...
Entreu i difongueu el manifest ecosocialista de Kovel/Löwy!!! estaria bé portar a Catalunya aquest parell de teòrics del nostre projecte!

diumenge, 4 de novembre del 2007

ÈTICA PER A TEMPS MILLORS

És evident que s'ha obert de nou el debat, no només sobre els referents ideològics de la nostra coalició sinó també sobre els ètics.
Haurà de sobrevenir de nou la crisi i tocar fons altra vegada per adonar-nos que les nostres pautes ideològiques i morals d'actuació s'han desdibuixat i ja no serveixen per a garantir la realització d'un projecte comú en la millora de la societat?

La importància del debat és crucial en tant que la corrupció progressiva d'aquestes pautes se situa com un dels elements més importants per a explicar la crisi que pateix la nostra realitat política.

Urgeix, doncs, elaborar un nou llenguatge moral que acosti la classe política a la societat civil però, perquè això sigui una realitat, primer hem de tenir clara la nostra pròpia ètica com a organització.

En aquesta línia, es fa transcendental que els més alts estaments d’ICV s'acostin al debat, conscients de la seva responsabilitat en la reconstrucció de referents, que es constitueixi un nou consens intern que ens permeti afrontar amb major seguretat col·lectiva i mútua les tasques per a les quals hem estat triats per totes aquelles persones que han dipositat en nosaltres la seva confiança, tasques molt més interessants que eliminar opositors a la línia oficial des del poder que donen els càrrecs.

Escoltar moltes veus i opinions és una actitud molt útil en la recerca d'aquests referents que hem esmentat. Però els que dirigeixen la nostra coalició no senten aquesta necessitat, per això fan oïdes sordes a les veus que des d'alguns sectors s'alcen davant les conseqüències que provoca aquesta pérdua de referents.


Aportació que la Victòria Geijo, militant de Dosrius, ens ha fet arribar a traves del mail. Si voleu col·laborar podeu trobar-nos a verdiroig@hotmail.com